30 Kasım 2007 Cuma

Emziksiz Asla

Emzigine emme diyorsun ve emmesiz asla uyumuyorsun . Uyurken emzigini yataginin arkasina dusurdugun icin gece biberonlarin yanina yedek emzigini koyuyoruz . Yedek emzigini buldugun anda onu da aliyorsun ve kimseye vermiyorsun

Camda ambulans ve polis arabasi bekliyorsun

Yesilyurt 'ta oturdugumuz ev cadde uzerinde . Sen de ambulans ,polis arabalari ve cop kamyomlarina bayiliyorsun . Siren seslerini duyar duymaz cama kosuyorsun . Camin onune cikip arabalari izlemekten keyif aliyorsun .


Yeni oyuncagin televizyon unitesi

Televizyon izlemeni pek istemiyoruz. Arada bir ilgini cekip ceker belki diye dusunup televizyonu acip, baby tv kanalini seciyoruz ama hic ilgini cekmiyor . Televizyon unitesi , televizyondan daha cok ilgini cekiyor . Tek parmak hareketinle televizyonu bulundugu noktada dondurebiliyor olman, bunda oldukca etkili .



Kasim 2007 Genel

En sevdigin yiyecek ; Medis 'in yaptigi minik topkekler

Soyledigin kelimeler ;

Anne
Baba
Hala
Dede
Agac
Gel
Aba (Abla)
Attii (Altug)
Deee (Helikopter)
Kek
Alo
Cis
Azra
Ayse (1 Kasim 2007)
Baaa (Gol)
nenne (Naynay yani televizyon , Medis televizyon yerine naynay 'i daha kolay soyleyecegini dusundugu icin boyle ogretti)
ti (Cay)

Pipetle ilk defa soya sutu ictin . Soya sutunu degil ama pipetle icmeyi sevdin bence . (2 Kasim 2007)

Kabizligina cozum olarak Icirdigimiz Duphalac 'a ara verdik . (4 Kasim 2007)

28 Kasım 2007 Çarşamba

Kepce ve Kasikla Banyo Keyfi


Bu siralarda , kepce ve buyuk servis kasiklari en populer oyuncaklarin . Hem bizim evimizde hem de Medis 'in evindeki cekmecelerdeki kepce ve servis kasiklarina fena dadandin . Goruldugu gibi banyoya bile bunlarla giriyorsun .

26 Kasım 2007 Pazartesi

Sevdigin ilk kopek ; Nik

Avci Kemal , kopegini gezdirmeye cikarmis . Nik 'i gorunce sevmek istedin . Bayildin Nik 'e .

Nik 'in kuyrugu , biyigi , dili . Cok sevdin , cok keyif aldin .


pipetle ilk deneme



ilk mobil telefonun




Bu araba ters de gidiyor

Once arabayi yere yatirip , ustunden girdin .

Sonra kaldirip tersten surdun :)

25 Kasım 2007 Pazar

Banyo - Kek - Kurabiye

Her aksam mutlaka banyo yapiyorsun .





Anneannen de hergun mutlaka minik topkekler ve pogacalar yapiyor senin icin . Ama bu kurabiyelere de hayir diyemiyorsun.

24 Kasım 2007 Cumartesi

Ne yapsan ?

Ne yapsan acaba ?
Koltugun kolcagina mi ciksan ?

Yoksa inip emeklesen mi ?
Oyuncak sepetine mi girsen ?

Koltukta





Kabizlik icin yeni doktor

24 Kasim
Son 11 aydir devam eden ve cozum bulamadigimiz kabizlik problemin icin , doktorun Prof .Sirri Bektas 'in tavsiyesi ile ve ayni zamanda arkadasi olan Prof. Gazi Aydin 'a muayene icin gittik . Simdiye kadar yaptigimiz tedavinin disinda pek yeni birsey onermedi . Duphalac icirmeye devam edecegiz , popondaki catlak icin de Kemicetine isimli antibiyotikli goz pomadini kullanacagiz . Sana duzenli diskilama aliskanligi kazandirmak icin gerekirse Duphalac 'a ek olarak pediatrik lavman da yapmamizi onerdi . Sen de son derece hakli olarak bu olaydan nefret ediyorsun .

Annenin mont ve ayakkabilari

Aksamlari kimin mont ve ayakkabisini bulursan onu giyip evde dolasiyorsun





23 Kasım 2007 Cuma

Banyodan sonra

Once seni yikadim sonra Azra 'yi . Kurulanip uyumaya gideceksin birazdan .

Azra bizde

Okul cikisinda , Hasan dayin Azra 'yle bize geldi . Medis 'cim iki gozbebegiyle nasil da mutlu . Sen de Azra ile oynamaktan keyif aliyorsun .

22 Kasım 2007 Perşembe

yasasin anne isten donduu


Kendine kotu davraniyorsun

Bu haftalarda kizdigin zaman kendine kotu davranmaya basladin . Kizdigin zaman ellerinle yuzune ve basina vuruyorsun ya da kendini aglayarak yere atiyorsun . Kizmani gerektirecek bir durum yokken bile , daha dogrusu istedigin sey kafandaki gibi olmadiysa da boyle davraniyorsun .
Anneannende kaldigin zamanlar , ikiniz ayni odada uyuyorsunuz . Yataklariniz karsilikli . Bu sabah kahvaltidan sonra Medis yataklarinizi topluyor , sen de anneannene yardim ediyorsun . Medis kendi yataginin uzerine battaniye ortmus , sonra da senin yataginin uzerine ortmus . Ancak senin battaniyeni yastiginin altina kadar ortmus . Sen bu sekli begenmedigin , yastiklarin da ustunu ortmesini , duzeltmesini istedigin icin kendini yere atip ellerinle yuzune vurmaya baslamissin . Bu siralarda istedigin birsey olmazsa , ya da istedigin sey kafandaki gibi olmazsa , hemen kendini aglayarak yere atiyor ve ellerinle kafana yuzune tokatlar atiyorsun . Ve kendine boyle davranman beni cok uzuyor .

21 Kasım 2007 Çarşamba

Aynisi olmadi

Anneannende kaldigin zamanlar , ikiniz ayni odada uyuyorsunuz . Yataklariniz karsilikli . bu sabah kahvaltidan sonra Medis yataklariniz topluyor , sen de anneannene yardim ediyorsun . Medis kendi yataginin uzerine battaniye ortmus , sonra da senin yataginin uzerine ortmus . Ancak senin battaniyeni yastiginin altina kadar ortmus . Sen bu sekli begenmedigin , yastiklarin da ustunu ortmesini , duzeltmesini istedigin icin kendini yere atip ellerinle yuzune vurmaya baslamissin . bu siralarda istedigin birsey olmazsa , ya da kafandaki gibi olmazsa , hemen kendini aglayarak yere atiyor ve ellerinle kafana yuzune tokatlar atiyorsun .

19 Kasım 2007 Pazartesi

Biraz Catalla Biraz Elinle

Makarna , biraz catalla biraz elle yenir :)

Iyi uykular Hala


Pijamani giydin , telefonu eline alip halana "iyi uykular" derken .

16 Kasım 2007 Cuma

Sol ust kopek disin patladi

16 Kasim
Sol ust kopek disin patladi.

11 Kasım 2007 Pazar

Aloo

Evde bizi bazen telsiz telefonla bazen de cep telefonuyla konusurken goruyorsun dogal olarak . Biz sana "aloo" deyince elini hemen sol kulagina goturup guluyorsun .

10 Kasım 2007 Cumartesi

7 Kasım 2007 Çarşamba

Duduk

Su damacanasinin muslugunu cikartip duduk yaptin .


Dayi da duduk ottursun :)

5 Kasım 2007 Pazartesi

Sari Kirmizi Toplar



Master Card logosu gibi