30 Mart 2008 Pazar

Mart 2008 Genel

Bu ay yeni soyledigin kelimeler ;
harc
park

Ellerini ceplerine koyarak yurumekten keyif aliyorsun biz de seni izlemekten . Boyle yururken cok seker gorunuyorsun .

Artik yataginda kendi kendine uyuyorsun.

Konusmak icin cok gayretlisin. Duydugu kelimeleri soylemeye calisiyorsun .

Konusurken , vurgularin var .

Agzin dolu dolu "babbaa" diyerek babani cagiriyorsun .

Kamyonlar, harc mikseri ve insaat makinalarinin calismasi tutkuyla izledigin olaylar. Her cocuk gibi , parka gitmekten, kum havuzunda oynamaktan ve Medis 'le kaydiraktan kaymaktan cok keyif aliyorsun .

Taklit ediyorsun. Davranislarimizi ve ogrettiklarimizi . Sorularimiza tek kelimelik cevaplar veriyorsun. "Bitti ve gitti" yi dogru yerde kullaniyorsun.

Ayse ve Tolga ile birbirinize zarar vermeden sakin sakin oynuyorsunuz . Henuz uc ya da iki kisi birarada oynamayi bilmiyorsunuz, birbirinizden bagimsiz oynuyorsunuz. Zaman zaman oyuncaklari paylasamiyorsunuz .

29 Mart 2008 Cumartesi

Azra ile oyun

Oyuncak kutusunu ters cevirdiniz ve uzerindesiniz . Degisik bir stil .

Saclarin uzun ve daginik

Saclarin iyice uzadi. Bence sana cok da yakisiyor. Ama hem basin cok terledigi icin hem de baban ve anneannenden gelen yogun istek uzerine Tugi dayin 2-3 gun icinde saclarini kesecek.

20 Mart 2008 Perşembe

Ilk defa bir alisveris merkezine gittik

20.03.08
Bugun ilk defa bir alisveris merkezine gittik . Etraftaki kalabalik , magazalar , renkli vitrinler cok ilgini cekti . En cok da yuruyen merdivenle yukari cikmaktan keyif aldin . basamakta hareketsiz dururken yukari cikiyor olman , nesnelerin asagi dogru hareket ediyor olmasi seni cok heyecanlandirdi . Kikir kikir gulusun de beni . Canim oglum , mutlu oglum .

Alisveris merkezlerinin icinde bulunan , yesil ve tirtil seklinde minik trenler var . tek kisilik koltuklari var . bir de belden baglanan emniyet kemerleri . Yavasca ve 8 cizerek yaklasik 8-10 metre gidiyor , binmek istedin , ben de seni kirar miyim hic . Once pek anlamadin olayi , belki bebek arabasiyla gezmek gibi geldi sana bilemiyorum . Sonra tur bitince inmek istemedin. sirada en on koltuga oturmak icin bekleyen baska bebekler de oldugu icin indirdim seni . Ama bir kez daha binmek istedin , ben de bu defa en arka koltuga kuyruga oturttum seni . Zaten hepi topu 4 sira koltuk var . Ikinci tur da henuz S bitmis 8 tamamlanmamisken sikildin , kemerini acmak istedin . 15-20 saniye sonra 8 tamamlandi ve kemerini acip kucagima aldim .

Watsons magazasinin kapisinda babanla cep telefonu ile konusuyorum . sen de 3-4 ,metre uzaklasip yanima geri kostun . sonra ayni hizla magazanin kapaisindan iceri girdin tabii ben de pesinden . Magazaya sooyle bir bakip , saskin bir ifadeyle tekrar ciktin ve kosarak ayni noktaya kadar gidip geri dondun , sonra tekrar magazaya girip baktin , oyun yaptigini dusundum , babanla telefon gorusmemiz bitince magazayi gezelim dedigimde yuzundeki o saskin ifadeyle elimi tutup ayni noktaya kosarken "hav hav " dedin ya , olayi anladim . Canimsin sen , cook tatlisin . Magazanin 4-5 metrelik cam bir vitrini var . camin ic tarafinda boydan boya konuslmus Watsonyazan bir duvar var . Iste o camla duvar arasinda yerde duran 2-3 tane pelus oyuncak var ve iclerinen biri kopek . Sen benim yanimdan hizla uzaklasirken o pelus kopegi gorup durdun , sonra da onu almak icin magazanin kapisina geri kosup iceri girdin ancak magazanin icinde kalan duvardan cam gorunmedigi icin pelus kopegi goremedin ve ilk saskinligin bunu icindi . ikinci kez hizla disari cikip , sonra kosarak geri gelmen ve magazanin icinde 3-4 metre ilerlemen de bunun . Sonra olayi bana bana anlatmak icin saskin bakislar ve hizli adimlarla beni pelus kopege goturmen de .

Yaa ne sekersin sen . Seni cok seviyorum , canim oglum .

Alisveri merkezini gezerken ozgur dolasman ve ozguven gelisimin icin elini tutmuyorum ve seni biraz geriden takip ediyorum . Dolasanlarin pek cogunun ilgisini cekiyorsun , sana laf atiyorlar , ellri ile saclarini karistip basini oksuyorlar . Sen de bu siralarda , ben otururken yanima gelip o minicik , tombul ve yumusak ellerinle benim saclarimi karistirip basimi oksuyorsun ve bunu yaparken de tebessum ediyorsun . Ben bunu Tugu dayindan gordugunu dusunuyordum ama boyle sokakta gezerken ogrenmissin meger .

19 Mart 2008 Çarşamba

Kilo mu aldin ?

Bize kilo almis gibi geliyorsun . Agirlastin sanki . Ilk doktor kontrolunde kac kilo oldugunu gorecegiz .