30 Nisan 2008 Çarşamba

Kelime ve Kavramlar (Nisan 2008)

Bu ay soyledigin / ifade ettigin kelimeler ve kavramlar (Nisan 2008)

anne
baba
dede
hala
abi
di - dayi
aba - abla
aaaç - agac
ayna
alma - elma
ağğz - ağz
iişaat - insaat
harç - harc
kee ke - kepce
vinç
papati - papatya
gül
umo - umut
yuka - yukari
aşaa- asagi
ayak
ok / gok -yok
uça - ucak
hasan
ulku
ahmet
memek - mehmet
feyt - ferit
eemek - ekmek
aaba - araba
ışık - ısık
teke - teker
borda - burda
höpü - helikopter
baa - top
baa - balon (once toptu sonra balonu ifade etti)
poo - top (once baa idi)
gool - gol
bisik - bisiklet
ku uk -kulak
taş
papak - kapak
papi - ayakkabi
maa - kedi (miyav dan esinlenerek)
hav - kopek
köpü - kopek
baarak - bayrak
ev -ev
emmi - emzik
büyük
ufak
ters
su
buu - bu
aaran - ayran
ayşe
paa - pilav
mısı - misir
azra
attii - ati (atilla)
sertac
alti - altug
yii it - yigit
gi.ik - geyik
alo - alo
ip
kem - kalem
duu - dur
hakan
yoo ort - yogurt
çiş
kaka
kaak - kalk
ko - kova
ooku - okul

küek - kurek
gel
git
aaka - arka
tır - tir
çiçe -cicek
badi - body
ayı - ayi
pis - pis
pois -polis
fük - sut
amin - amin (cami ve ezan 'i temsill ediyor)
hap - hap
ti - cay
ça - cay
fu - su
ko - kola
mam ma - mama (yenen butun herseyi ifade ediyor)
hasik - hasis
kekoo - keko
şaşitii - saskito
bittii - bitti
geldii - geldi
gittii - gitti
ege - ege
so uk - soguk
sii - cok fazla seyi gostererek si diyor, ne anlama geldigini cozemedik henuz
de is - deniz
mi - ben
uf - uf (yara , hasta ya da aciyi ifade etmek icin kullaniyorsun)
pırca - firca
dil - dil
medik - medis
emi - emine
aasaa - asagi
kek - kek
lilalaa - illallah
bouk - borek
sac - sac
iidza - iyi geceler
baak - birak
aapaa - apartman
vinc - vinc

Nisan 2008 Genel

Nisan 2008 Genel
istedigin birsey oldugunda "buu buu" diyerek birseyleri gosteriyor ya da anlatmaya calisiyorsun . "buu buu" derken ayni zamanda da birseyi gosteriyor ya da isaret ediyorsan, anlamak bizim icin buyuk bi kolaylik oluyor . Eger "buu buu"derken birsey ifade etmeye ve anlatmaya calisiyorsan ve biz bunu anlayamiyorsak, hemen aglamaya basliyorsun . Senin ilgini baska birseyle cekmeye calisip konuyu degistiriyoruz ama cok nadiren basarili oluyoruz .

Hala harc kamyonlarina bayiliyorsun , Medis annenin evinin onundeki insaati her asamasiyla biliyorsun . Insaatta calisan vincler, harc kamyonlari , Kepceler halaa encok ilgini ceken seyler arasinda yeraliyor . Haarc kamyonlari , mikserin icindeki harci, insaata doktukten sonra gittiginde sen de gitmesin diye aglamaya basliyorsun . aksam olup da mesaileri bittiginde sen de kendini yerlere atarak agliyorsun . Harc kamyonlari ve vinclerin mesaisi aksam bitiyor ancak sen gece ruyanda onlari gormeye devam ediyor olmalisin ki hallc hallc diye sayikladigin oluyor .

"mu ne" "mu ne"diye sormaya basladin .

Babanin cevresinde "babia babia" diye dolasiyorsun .

bazen kosarak bazen de kendi etrafinda donerek, defalarca ve hizli hizli "di babaa dibabaa" diyerek egleniyorsun .

28 Nisan 2008 Pazartesi

Bir heyecan bir heyacan

Denizim , birkac gun sonra tam iki yasinda olacak . Zeytin gozlu, guleryuzlu , balli oglum ikinci yasgunuu kutlayacak . Heyecanliyim , guzel bir organizasyon olsun istiyorum . Arkadaslarinla beraber keyifli bir kutlama olsun istiyorum . Bebeklik bitti artik . Kendini ifade eder oldun , mobil oldun , kendine kendine yetmeye basladin . Bunu kutlamak lazim . Baban balonlar ve susler aldi . Bir de fotograf makinasi . Evimize giren hirsiz digital ekipmanlarimizla beraber fotograf ve kasetlerimizi de calmisti . Fotografsiz olur mu hic ? Toksin icermeyen yuz boyma kalemleri ve oyunlar da hazir . Bir heyecan bir heyacan bendeki . Yasantimin en guzel rengi iki yasinda :). Artik elinden tutup ozgurce gezme vakti , keyifle kosma vakti .
Benim canim oglum . Pasa oglum . Annesinin kuzu oglu babasinin yunus oglu . Ozgur ruhlu olman , keyifli yaslar gecirmen dilegiyle .

Seni Cok Seviyorum .

27 Nisan 2008 Pazar

iisaat

Once balkona cikmak istedin. Tabii ki iisaatinla . Sonra bahceye indin. Topladigin otlari iisaatin damperine koyup koyup doktun .
Sonra bahcede yetmedi, parka gitmek istedin .

Galatasaray Fenerbahce Maci

Bugun Galatasaray - Fenerbahce 'nin maci var . Baban ve Tugi dayin Fenerbahce formalarini giyip heyecanla beklerken , ben de seni bu heyecana dahil edip bu kiyafetleri giydirdim . Artik maca hazirsiniz . (Macin skorunu bu heyecanli resimlerin altina yazmadigim icin en alta yazdim).



Skor bilgisi; 37.dakikada Nonda 'nun attigi golle Galatasaray, Fenerbahce'yi 1-0 maglup etti. Bu galibiyetle Galatasaray 3 puan alarak liderlik koltuguna oturmus oldu .

26 Nisan 2008 Cumartesi

Hastasin ve iisaatinlasin

3 gundur hastasin. Gecen gun ilk defa yedigin meyveli yogurttan zehirlendin. Gun boyu koltukta yatiyorsun, ama iisaatindan da ayrilmak istemedigin icin yattigin yerden oynuyorsun .


23 Nisan 2008 Çarşamba

iki yeni kelime

23 Nisan Vinc ve kuvak
Arabamiza bindik, Medis anneden kendi evimize geliyoruz . Bugun daha iyi gibisin ama hala halsizsin . Senin bu halsizligin beni de babani da uzuyor dogal olarak . Birden elinle yolu gostererek "vinc, vinc" dedin . Ben de baban da cok sasirdik . Bu aksam yeni soyledigin bir kelime de "Kuvak" yani tavuk.

22 Nisan 2008 Salı

Gida zehirlenmesi

22 Nisan Hastasin
Bugun hastasin . Daha dogrusu ilk defa yedigin meyveli yogurttan zehirlendin . Medis, arayip durumunu anlatinca aglayarak ciktim ofisten yanina kostum. Eve geldigimde cok halsiz bi sekilde yatiyordun . Medis sana "anne gelecek simdi" dediginde "anne iss" demissin . Cok bitkinsin ama yine de kamyonunu yanindan yirmiyorsun , iisaatin yastiginin yaninda duruyor .

19 Nisan 2008 Cumartesi

Ilk iisaatin

Dun Rone Park 'ta gordugun buyuk kamyona gosterdigin ilgiyi babana anlatinca aksam eve elinde bir kamyonla geldi . Gorunce cok sevindin, cok mutlu oldun. Bugun oglen uykusundan uyandiktan sonra yine Rone Parka gidiyoruz. Seni bebek arabasina oturttum, kocaman kanyonunu benim tasimama izin vermedin, heyecanla ve zorlanarak Rone Park 'a kadar elinde tasidin. Bebek arabasindan inince kamyonunu heyecanla kuma koydun ve basladin kurekle kum doldurmaya . Aradan 2-3 dakika gectikten sonra ileride daha kucuk birkamyon gorup ona gittin . Asagidaki resimdeki sari - mavi kamyon seninki, sari turuncu olan baskasininki. Gorup almak istedigin ve alamadigin icin agladigin baska kamyonlar da var .
Kucuk traktor benzeri bir arac, baska bir araba ve buyuk bir kamyon . Parkta kimin kamyonu ve arabasi varsa hepsini topladin .

Sen buyuk bir kamyon gorup, o kamyona gittin . Buyuk kamyonun sahibi de senin kamyonuna yoneldi . Demek ki neymis ; en guzel oyuncak baskasinin oyuncagiymis .

17 Nisan 2008 Perşembe

Papii Papii

Bugun benim kucuk babaanneme gittiniz Medis 'le . Hadiye teyzem ve ve kizi Makbule abla ile Mahmure teyze de vardi evde. Bir de ikici kez karsilastigin iran kedisi Papi . Ogle tatilinde ben de geldim . Hep beraberdik. Papi yine korktu senden ve kendini korumaya aldi . Sen de ona "Papii Papii" diye seslenip aradin evin icinde .

Aksam sirket arabasiyla sizi almaya geldim. Mecidiyekoy 'e otobus 'e birakirken , annee diye aglaman icimi fena acitti . Kendimi cok kotu hissettim ama ise donmem gerekiyordu maalesef .

12 Nisan 2008 Cumartesi

Asli ve Yigit 'le Rone Park 'tayiz

Bizim bahcede oynarken Asli aradi. Hava serin ama Rone Park'a gitmeyi onerdik, kabul etti . Yigit 'i de alarak geldi .
Asli, seni 1 haftadir gormuyor, cok ozlemis .
Ronepark 'in cocuk parki alani yenileniyor . Tum salincak, kaydirak ve tirmanma unitelerni sokmusler . Bu ilgiyle ounadiginiz beton parcasi da , sokulen unitelerden birinin ayaginia ait beton .
Biz Rone Park 'tayken Isik 'i da aradim . isik da Enes 'i alip geldi. hep beraber oynadiniz .

Umut 'un topu

Umut 'un bahcede oynadigini gorunce sen de cikmak istedin .Sonra Umut 'un topunu aldin ve bir daha vermedin .

Baban, uzayip tum alnini kapatan saclarini duzeltiyor . Yarin Tugi dayiya gittigimizde kestirecegiz saclarini .
Sokaktan gecen buyuk arac gordugun icin topu birakip bahcenin yol tarafina yoneldin .


Koltuk Keyfi

Bugun bahcede ve sonrasinda da Rone Park 'ta Yigit ve Enes 'le kumda oynayip yoruldun . Aksam yemek yedikten ve biraz da evde bizle oynadiktan ve sonrasinda guzel bir banyo yaptiktan sonraki koltuk keyfin .

Buyuk iisaat

Yigit ve Enes 'le oynarken , ileride buyuk bir kamyon gordun ve ve kamyona fokus oldun . Iisaat iisaat diyerek kamyonun yanina gidip , inceledin .
Sonra buyuk kamyonu kapip , Enes ve Yigit 'in yanina getirdin .
Kurekle kum doldurduktan sonra damperini kaldirarak kumlari doktun, sonra bir daha bir daha doldurup doktun kumlari . Cok eglendin.

11 Nisan 2008 Cuma

"hallc hallc"

Gece sabaha karsi saat uc . Anneannen "harc harc" diye agladigini duyunca korkarak uyanmis. Zannetmis ki, gece uyanip insaati izzledigin pencereye gittin ve harc mikserlerini goremedigin icin agliyorsun . Cunku harc kamyonlarinin isi bitip insaattan ayrildiklarinda , ya da uykudan uyanir uyanmaz cama gidip goremediginde , kendini yerlere atarak agliyorsun ve cok kiziyorsun .
Medis senin yataginda agladigini ve uyudugunu gorunce sasirmis tabii . Opmus koklamis seni, sirtini oksamis. Belli ki ruyanda da harc kamyonlarini ve insaati goruyorsun .

10 Nisan 2008 Perşembe

Adin ne ?

10 Nisan 2008
Adin ne diye sordugumuzda "denss" diye cevap veriyorsun .

8 Nisan 2008 Salı

"doktor degil copcu"

Yavuz dedenin by-pass ameliyatini yapan doktor, Haldun Karagoz . Haldun beyle ortak bir noktaniz varmis . Gazete haberi asagida .
"Geliştirdiği by-pass yöntemiyle hastayı uyutmadan kalp ameliyatı yapıp bir günde ayağa kaldıran Prof. Dr. Haldun Karagöz yeni bir çığır açtı. Artık üç kalp hastasından biri sıra beklerken ölmekten kurtulacak.Çöpçü olmak istiyordu. Mevcut teknikle by-pass'ın saatler sürmesi yüzünden 60 bin hastadan yılda 15-20 binine sıra geliyor. Müthiş doktor ilginç bir sırrını da açıkladı: Çocukken doktor değil, çöpçü olmak istiyordum.
Çöpçü olmak istiyordu
Öte yandan bir anda basının ilgi odağı olan Doç.Dr. Haldun Karagöz, çocukken giysilerini çok beğendiği için çöpçü olmak istediğini söyledi. Karagöz, doktor olmayı hiç hayal etmediğini, üniversite tercihi yaparken çocukken giysilerini çok beğendiği çöpçülerle doktorların formaları arasındaki benzerliği bilinçaltındaki etkileşimiyle tıp tahsili yapmaya birdenbire karar vermiş olabileceğini ifade etti. "

7 Nisan 2008 Pazartesi

Yavuz dede by-pass oluyor

Yavuz dede bugun ameliyat olacak., o nedenle baban ve halanla beraber Ankara 'dayiz . Sen de Medis 'desin . Yavuz dedeye acil sifalar diliyoruz .

6 Nisan 2008 Pazar

Yeni oyuncagin; sifon

Bu siralardaki yeni merakin sifonlar .

Ahh bu bakislar

Evdeyiz ve Medis 'e gitmek icin hazirlaniyoruz . Sana hatirlatmazsak pek su icmiyorsun .
Eger , "suyu ver ben icicem" diyen olursa hemen icer gibi yapiyorsun .
Ahh bu bakislar

5 Nisan 2008 Cumartesi

Telefon ve Deniz

Aksam oldu evimize geldik, aksam yemegimiz yedikten sonra biraz oynadik. Sonra da banyo yaptin. Bugun hava soguk oldugu icin ilk defa suveter giydin, cok da yakisti. Elindeki telefonla da pek mutlusun .
Telefon cok ilgini cekiyor . Ele gecirince kacacak ve telefonu kaciracak yer bulamiyorsun.

Kami ile bulusacaktik

Parkta biraz topla, biraz balonla oynadik, biraz kostuk yorulduk. Tolga parka gelir gelmez uyudugu , Ayse de Gul 'un kucaginda oturmak istedigi icin ikimiz oynadik . Bugun Tamar da Kami'yi getirecekti parka ancak Kami uyudugu icin bize yetisemedi.
Simdi toparlanip Ayse ve Tolga 'lara gidip birseyler yiyecegiz . Once Kami 'ye ugrayip aldigimiz yasgunu hediyesini vermek icin gittik. Ogrendik ki Kami bir operasyon gecirmis ve geniz eti alinmis. Happy birtday ve Gecmis olsun dileklerimizi ilettik.
Yemekler yendikten sonra Ayse ve Tolga ile cok egleniyorsunuz . Ayse saclarini bir saga bir sola salliyor, sen guluyorsun. Sonra ayni hareketi Tolga da yapiyor, evin icin neseli gulusmelerle doluyor .

Parkta guzel bir gun

Haftasonu gelince, Gul ile konusup bir program yapiyoruz . Tolga ve Ayse ile once Yesilkoy Marina 'daki Kirmizi Koltuk 'a gidecegiz, sonra da Tolga ve Ayse 'lere . Uzerine hep ince ve rahat giysiler giydiriyoruz . Bugun hava ruzgarli oldugu icin penye hirka giydirdim ama bundan pek hoslanmadin , cikartmami istiyorsun .

1 Nisan 2008 Salı

Tugi Dayiyla ikici Yasgunu Kutlamasi

Tugi dayin rahatsiz oldugu icin bizdeki kutlamalara gelemedi . Biz de 1 Nisan aksami Baban ve babaannenle beraber Medis 'e geldik . Bu aksam pasta yerine minik cikolatali brownie 'lerin uzerine iki tane mum koyup onlari sondurduk . Dayin cok mutlu oldu. Sen ekstradan cikolatali birsey yedigin ve mum sondurudugun icin cok mutlu oldun . Ben de herkes mutlu oldugu icin cok mutluyum .