26 Ocak 2009 Pazartesi

25 Ocak 2009 Pazar

Baba Kamyon

Bugunlerde , surekli bir kamyon ya da tir yapip icini , uzerini dolduruyorsun . Bugungu kamyonun baban.

Kamyon ya da tir kipirdamaz , bozulamaz . Uyuyup uyandiginda bozuldugunu ya da uzerindekilerden birinin eksildigini gorursen durumumuz zor . Cunku cok kiziyorsun .

Posted by Picasa

24 Ocak 2009 Cumartesi

Buyuk ev alsinlar

Bugun Halkali 'daki yeni evimizdeyiz . Esyalarimizi yerlestirip dolaplarimiz duzenlemeye calisiyoruz . Vezik bana yardim etmek icin geldi ama tek basina yapiyor . Benimle oynamak istedigin ve ben de seni kiramadigim icin yeni odanda beraber oynuyoruz .
Sen uyuyunca ben bir ara Asli ile beraber yeni aldiklari evi gormeye gittik . Dondugumde sen uyanmistin . Ve hemen sordun ;

D: Nerdeydin ?
Seni kucagima alip ;
H: Yigit 'ler cok guzel , kucucuk bi ev almislar, ona baktik Asli'yla
Sen hemen elini cebine goturup dedin ki ;
D: Al bu para. Asliya ver , buyuk ev alsinlar
Ben de gulumsedim
H: yerim seni
Sen elini bi daha cebine atip
D: O yetmez , bu parayi da al

dedin . Ne anladin acaba kucucuk guzel evden de boyle bi yorum yaptin acaba :)

16 Ocak 2009 Cuma

Balik Tutuyorsun

Elindeki cubuk bir oyuncaktan . Ucuna ip bagladim . Ipin ucunda da agirlik yapmasi icin boncuklar var . Guzel bir olta oldu yani . Simdi balik tutuyorsun , sonra yakaladigin baligi oltanin ignesinden cikarip yandaki kum kovasina koyuyorsun. Rastgele :)
Posted by Picasa

13 Ocak 2009 Salı

Sarki

Aksamlari uyumaya beraber gidiyoruz . Seninle uyumak cok keyifli . Uyumadan once sana birseyler anlatiyorum. Bazen de sarki soyluyorum . Herkesten istedigin masal ve dinledigin sarki farkli . Mesela Medis 'e karga, kaplumbaga ve tavsan 'i anlattiriyorsun , babana "Bu sabah yagmur va Istanbul 'da " yi soyletiyorsun . Bu aksam "Boyazdaki kizi anlat " dedin . ben dusundum hangisiydi acaba ? Sana hemen hergun farkli birseyler anlatiyorum . Astronotlar , beton ve elektrik santralleri , kultur merkezi , opera , tiyatro vs vs . O kadar cok sey anlatinca da istedigin seyin ne oldugunu cozemedim . Sonra "Hani , hani boyazda yasayan kucuk kiz var ya , iste onu anlat" deyince anladim neyi istedigini . Fecri Ebcioglu 'nun sozlerini yazdigi ;
"Bak bir varmis bir yokmus eski gunlerde / Bir kucuk kiz yasarmis Bogazici "nde  sarkisini istiyormussun .
http://www.youtube.com/watch?v=2nM0xNV9m3k

Sarkinin sozlerinin tamamini bilmiyordum . Ilk defa bu aksam tamamini soyledim .
"Ellerimi surmeden gozlerimle seveyim "  dedigim anda ;
D: Annee , neden ellerini surmuyo , neden gozleriyle seviyo ?

12 Ocak 2009 Pazartesi

Koluma ip baglamasinlar

Benim cesur oglum . Guclu ve dayanikli oglum . Direncli oglum .
Bagisiklik ve alerji testlerin icin kan vermen gerekiyor . Ancak soyle bir problem var ki senden kan alamiyorlar . Senden kan aldirmak senin icin de benim icin de cok aci verici oluyor . Olayin ciddiyetini ve onemi bilip o kadar sakin duruyor olmana ragmen hemsireler ve doktorlar senden 1 defada kan almayi basaramiyorlar . Damarina girseler kan akitamiyorlar . Gecen haftalarda International 'da elin , ayagin ve kolundan deneyip 5. denemede basarabilmislerdi . Benim icim akmis , baban dayanamisti . Dun de Pakize Tarzi Yesilyurt 'a gittiniz baban ve Medis 'le beraber . Ama sonuc yine olumsuz . Hemsireler sana kiyamayip daha fazla canini acitmak istemeyip Capa 'ya goturun demisler .
Acibadem Bakirkoy Hastanesi ile konustum . Cocuk bolumunun tecrubeli ve guleryuzlu hemsiresi Hurkan hemsire , bize bu konuda yardimci olabilecegini soyledi . Medis ve babanla beraber Hurkan Hemsirenin yanindasiniz . Ben de telefonun ucunda heyecanla sizden cevap bekliyorum ve dua ediyorum canini cok acitmasinlar diye .
Sonunda Hurkan hemsireden vekledigim telefon ve cevap geldi . "Bir defada basardik annesi merak etmeyin , canini acitmadim kuzunuzun " . Derin bir oh cekip cok tesekkurlerimi ilettim Hurkan Hemsireye :) .
Aksam eve geldigimde herzamanki gibi seni kucagima alip optum kokladim . Sen de soyle dedin "bi daa ip baglamasinlar koluma , aciyo , istemiyom ben" .
Cesur oglum benim , isin ciddiyetini bilen oglum . Yaninda olamasam da , icimde aklimda olan oglum . Canim oglum .

Kan Tahlil


Bak ! o da Fener 'li

Bugun Vezik ve babanla beraber Acibadem Bakirkoy Hastanesinde kan verdin . Sagolsun Hurkan Hemsire seni hirpalamadan basardi . Kan tuplerini laboratuara teslim etmek icin babanla beraber alt kata indiginizde , uzerinde sari lacivert forma giymis bir cocugu gorunce heyecanla "Baba bak ! o da Fener 'li" demissin . Senin de Fenerbahce forman ve t-shirtlerin oldu ama "Fener'li" kavramini biliyor olmana sasirdim :)

11 Ocak 2009 Pazar

Misir

Hemen her aksam misir patlattiriyorsun. "Misir , paat paat" diyorsun ve misirin patlamasini izlemekten de yemek kadar keyif aliyorsun .

Gemelde misirini pek paylasmiyorsun ama biz isteyince kiramayip veriyorsun .

Posted by Picasa

10 Ocak 2009 Cumartesi

Gitmemisler , Yukardalar :)

Esyalarimizi 1 Ocak 'ta Atakent 'teki yeni evimize tasidik ancak henuz yerlestirip oturmaya baslamadik . Evde kucuk tadilatlar devam ediyor . Bu hafta Vezik 'le beraber Beylikduzu 'nde kaldin. Bugun de Babaannende Yesilyurt 'tayiz . Copkamyonunu ilk gordugun gunu hatirlamiyorum ancak o gunden beri cop kamyonuna olan ilginde bir azalma olmadi . Her aksam cop kamyonunu bekliyoruz , camda balkonda . Cop kamyonun soforu evimizin onunden gecerken selektorle bize selam veriyor , konteyner bosaltilirken de kamyonun arkasindaki temizlik gorevlileri el sallayip opucuk gonderiyorlar sana . Burada olmadigin on gun boyunca cop kamyonunun soforu ve temizlik gorevlilerinin gozleri seni aradi . Bos evi gormek onlari da uzmus olmali . Bugun cop kamyonunun sesini duyunca "Cop kamyonunun sesini duydum , bizim abiler geliyo " diyerek kostun heyecanla . Camin onundeki mermere cikarttim seni . Cok sevinclisin . Ama abilerin yukari bakmayacagini dusundugum icin de seni goremeyecekler diye endiseliyim . Kamyon, konteyneri boaltmak icin durunca seninle beraber cama vurduk elimizle , sen de heyecanla "burdayiz , yukari bakin" da diyorsun . Sonunda bizi farkettiler , sesimizi mi duydular tesadufen mi gorduler bilmiyorum ancak en az senin kadar sevindiler . Abilerden biri , elini kamyonun yan tarafina bizim cama vurdugumuz gibi hizla vurarak sofore mujdeyi verdi "burdalar !, yukardalar !, yukardalar !" .

7 Ocak 2009 Çarşamba

Parasut

Sana temali yeni oyunlar yaratiyorum . Bugunku oyunumuz ; Parasut

Posetlerin tutma yerlerini ters cevirip parasut yaptik yukaridan asagiya birakiyoruz .

Ve hem ogrenip hem cok egleniyorsun .

Posted by Picasa