28 Şubat 2009 Cumartesi

Turof Turof

Nihayet ogrendim :)
Senden ilk defa 2 ay once duydugum ve kaydiragin tepesine cikarak soyledigin "turoff turoff " un ne demek oldugunu . "Hani kepce yukardayken turoff turoff diye ses cikariyo ya . Kepcenin sesi turof turof "

Subat 2009 Genel

Bu ayin en favorileri ; Tooreke ve Mondiki
Biz Tooreke 'nin tam olarak neye karsilik geldigini cozebilmis degiliz . "Tooreke" nin ne oldugunu ;
* Oyun oynarken , koltuklarin ustune dizdigin yastiklari gostererek "bu iisaat torekesi" diyerek
* 50*70 cm.lik beyaz kagit uzerine cizdigim uzay gemisinin adinin "Tooreke" oldugunu soyleyerek
* Babanin seni opup opup "Deniz sen neden bu kadar tatlisin" sorusuna "cunku Toorekem yok" cevabi vererek anlatmaya / tanimlamaya calisiyorsun .

Henuz Mondiki 'nin de ne anlama geldigini bilmiyoruz . Sen kamyon ya da tir yaptiktan sonra ustune cikip mondiki mandiki diyorsun . baban da seninle bu oyuna dahil olmak istiyor ve baban da mondiki mondiki diyor . Senin cevabin "babalar mandiki diyemez , sadece cocuklar mandiki diyebilir " oluyor . ?

Bu ayin en favori oyunu ;Cop Kamyonu , Tir ya da Vidanjor yapmak ; Bazen buyuk koltugun uzerine , bazen salondaki konsolun uzerine , bazen de yatagin uzerine evde ne kadar yastik , battaniye , yorgan , ortu varsa hepsini koyuyorsun . Agir olmalari sana engel olmuyor , zorlaya zorlaya iihlaya iihlaya kaldirip tasiyorsun .Bunlara ek olarak cekmecelerdeki tshirtler , kazaklar bazen de kendi sandalyen , tansiyon olcme aleti , minik sehpayi da koyuyorsun . ve aksam sen uyuyana kadar bozulmasi a da senin koydugun seylerden birinin alinmasi mumkun degil . Eger babanin ya da baskasinin uzerine yuklediysen bu yazdiklarimi , yuklenen kisi icin cok zor oluyor . Kipirdamak , kalkmak , yemek yemek hersey yasak senin tarafinsan .

Bu ay en istedigin sey ; arkadas . en ozledigin kisiler Muku ve Asli .

Havanin yagissiz oldugu gunlerde sahile gidip denize tas atiyor , parkta kosturup oynuyorsun . Havalar soguk ve yagisli oldugu zamanlarda da 1-2 saatlik yuruyus seni pek kesmiyor . "Ayseyle Tolga'ya gidip oynayalim , Yigit bize gelsin oynayalim , Enes 'lere gidip birazcik oynayip gelelim , asaadaki arkadasa gidelim " diyerek arkadasla oynamak istiyorsun . "Mukuyle Asliyi cok ozledim " , "Yigit 'i cok ozledim" diyerek ozlemini dile getiriyorsun .

Aksam arabayla eve donuyoruz . "bak ! bak balon var " diyerek yeni acilmis bir magazanin tanitim balonlarini gosterince "ben de renkli balonlar aldim , eve gidince veririm" dedim .

D: Hangisini sisirirsek sisirelim
H: Tamam kuzum hangisini istersen onu sisiririz
D: meselaa pembeyi sisirelim , eger pembe yoksa yesil de olabilir .

Hava karanlik , yolda araba ile giderken "Ondeki jip Atilla 'ninki gibi gozukuyo " dedin . Beylikduzu 'ne yaklasinca da "galiba Beylikduzu 'ne geldiik" .

Megerse , hala ,belki , olabilir , istersen , herhalde , galiba ve mesela 'yi cok dogru ve guzel cumlelerle kullaniyorsun .

"Bebalel (beraber), kipat (kitap), degal (kadar), kikilak (traktor), hopu (helikopter) " henuz dogru telaffuz etmedigin kelimeler .

Heyecanla "gel bak sana bisey gostericem ! " deyip elimizi tutuyor ve sonra da gosterecegin seye dogru hizli adimlarla ilerliyoruz . Ama bazen hicbisey gostermedigin de oluyor . "gel bak ! bisey gostericem" diyorsun , kosarak salona gidiyoruz ve etrafina saskin saskin acaba ne gostersem simdi bkislariyla bakiyorsun . Cok sekersin cook .

Tirmanmayi seviyorsun . Koltugun tepesine cikip atliyor ya da babaannenin evindeki kutuphaneye tirmaniyorsun.. "Annee beni burdan al , anne beni burdan alirsiin " diye seslendigini duyunca odaya geldim . Babaannenin dolabindaki cekmecelere basarak tirmanmissin ve askiya tutunmussun . Ama en ust cekmecede oldugun ve inerken tutunacak yerin olmadigi icin benden yardim istedin .


Bez bebek ve Adanali en cok izlemek istedigin diziler . bez bebek 'i izlemene izin veriyoruz ama Adanali ' da tabanca gibi zararli objeler oldugu icin izlemene izin vermiyoruz . Bez Bebek dizisinde Mehmet Usta 'nin canlandirdigi Joker karakterini cok seviyorsun .
http://www.youtube.com/watch?v=OHNDGgFTN-s&feature=related


En sevdigin reklam ; Sahan Gokbakar 'in Recep Ivedik karakteri ile olan Turkcell reklami . Bu reklami izlerken kikir kikir guluyorsun .
http://www.youtube.com/watch?v=EXuON9tBB5Y&playnext_from=PL&feature=PlayList&p=246BA2B3754FF875&playnext=1&index=4

"Ogrenmek istiom , anlatsanaa " bana encok soyledigin cumle bunlar . "Kamyon nasil yapiliyo , bana anlatsanaa , kepce nasil yapiliyo ? anlatsanaa , kaydirak sabun nasil yapiliyo onu anlat , elektrik nasil oluyo , ogrenmek istiyom " diyorsun . Sana her aksam , "kup seker nasil yapiliyor anlatayim mi , peynir nasil yapiliyor ogrenmek istiyor musun " 'la baslayan cumlelerimi simdi sen bana yoneltiyorsun . Anlattiklarimin hepsini dikkatle dinliyorsun . Bu ayin iki onemli konusu vardi ogrendigin ; hidroelektrik santralde elektrik elde edilip evlerimize gelmesi ve harita muhendislerinin haritalari nasil cizdigi .

Enteresan bi uyuma pozisyonun var ; Sirtustu yatip , sol ayagini yataga 90 derece olacak sekilde dizinden bukup, sag ayagini da sol dizinin uzerine koyuyor ve uykuya dalana kadar bu pozisyonda yatiyorsun . Bu arada sag elini karninin uzerinde tutup , sol elinle de emzigjnle oynuyor oluyorsun ve bana anlat , bi daa anlat diyorsun . Uykuya gectigin anda da arkani donup yan yatiyorsun . Eger bu pozisyonda baslamadiysan uyumaya , kendi etrafinda 360 derece donerek yine ayni pozisyone geliyorsun , birkac defa boyle pozisyon degistirir gibi dondukten sonra en son hareket yine arkani donup yan yatmak oluyor . Tum uykularin huzurlu olsun guzel olsun ogulcanim .

Kati el sabununa "kaydirak sabun" diyorsun . Bu sabunu eline ilk defa aldiginda , bak kayiyor elimizde demistim . o gunden beri kaydirak sabun senin icin . Tirnaklarini gecirmeye bayiliyorsun . Ellerini yikadiktan sonra , lavaboya elleyip "kirlendi bi daa yikayalim kaydirak sabunla" diyorsun .

14.02.09
Ilk soyledigin sarki MFO 'nun "Bu sabah Yagmur var Istanbul 'da" adli sarkisi . Baban soyluyor bu sarkiyi sana sen de ezberlemissin , Goynuk yolunda bize soylediginde cok hosumuza gitti .

Geceleri saat 12:30 ve sabah 06:30 'da 150cc 'lik Aptamil Junior mama ve uzerine de biraz su iciyorsun .

Bu ay Seven Seas Orange (Portakal aromali balik yagi surubu) icmeye basladin . (Icerigi ; 9,2 gr Saf Balık Yağı, 10 ml'de 828 mg EPA, 736 mg DHA, 4000 IU A vitamini, 400 IU D vitamini, 10 IU E vitamini, 347 kjoul (83 kcal) Kalori, Kiraz aromalı balık yağı. * 10 ml'de 4000IU A vitamini, 400 IU D vitamini, 3 IU E vitamini 252 mg EPA, 224 mg DHA, 35 mg C vitamini, 0,7 mg B6 vitamini, Portakallı saf balik yagi)

"Alabiliim , izin verirsiin " diyerek izin istiyor , Vezik gelmedii diyerek de Vezik neden gelmedi diye soruyorsun .

Istersen yanima oturabilirsin gibi istersenli cumleler , cok mutlu oldum , cok ozledim gibi duygularini ifade eden cumleler kuruyorsun .

27 Şubat 2009 Cuma

BBDG

Bugun , babanin , Mukerrem 'in ve Nurcan 'in yasgunlerini kutluyoruz . Once Mimar Sinan Universitesi 'nin lokalindeyiz . Sanem & Yaman , Asli & Mukerrem , Benim Eczacibasi 'ndan arkadaslarim Erol , Nurcan Abla ve yegeni Tolga .
Yemek bitiminde pastayi kestik ve simdi herkes birbirini kutlayip iyi dileklerde bulunuyor . Yeni yaslarinizin , cook keyifli , mutlu, saglikli ve guzel bir yas olmasi dilegiyle "Happy Birtday to You"

BBDG t-shirtleri , Yaman 'in hediyesi . BBDG : Bugun Benim Dogum Gunum . Herkes bir zarf secti ve icinden cikani giydi once . Sonra vazgecip kendi isimlerini yazdigi t-shirtlerle dagistirdiler . Cok guzel bir fikir ve hediyeydi . Ben cok cok begendim .

Yemek sonrasinda Galata 'daki Venta del Toro 'ya gidip biraz dans edip Sangria ictik . Keyifli bir geceydi . Tek rahatsizligimiz sigara dumani oldu .

Posted by Picasa

24 Şubat 2009 Salı

Cop Kamyonu Baba

Cop kamyonu yapiyorsun . Baban kamyon oldu , yorgan , battaniye , yastik da cop. Kamyona cop dolduruyorsun .

Iste baska bir mutluluk ani . Cop kamyonunu doldurmus olmanin mutlulugu .

Posted by Picasa

22 Şubat 2009 Pazar

Turuncu renk yapicam

Yemegimizi yedik , sana sordum "Deniz ne oynamak istersin, ne oynayalim ?" Hamurla oynayalim dedikten sonra babana donup heyecanla soyle anlattin "Ben tuluncu renk yapicam . Bilaz kirmizi alicam boole yuvarliycam sonra biraz sari alicam bebalel yuvarliycam, tuluncu olucak"

21 Şubat 2009 Cumartesi

Turuncu

Oyun hamur ile oynamayi cok seviyorsun . Biraz hamur alip bir tepsi uzerinde avucunla bastiriyorsun ve "bak uzay gemisi yaptim" diyorsun . Yaptigin uzay gemisine kimseyi elletmiyorsun .

Ben oynarken , otururken m yururken , ilgini cekecek sekilde cok fazla sey anlatiyorum sana . Uzay gemisi , astronotlar , yercekimi , uzay aaci , ayda nasil yurunuyor gibi . sen de ilgiyle dinleyip "bi daa anlat" diyorsun . Bu aksam da kirmizi ve sari hamurla oynuyoruz . Yeni renkler yapalim dedim . Sari ve kirmizi hamurdan biraz alip karistirdim , yuvarladim ve istee turuncu olduu dedim . Hemen sen de denedin ve anahtar cumle "becerdim tuluncu bak " dedin . Ne mutlu bi ifade var yuzunde .

"Pijamama cis gelmesini istemioom"

Sabah saat 7:30 . Odamizin kapi kolundaki tikirtiyi duyar duymaz "gel kuzum" diyerek cagirdim seni . Sabahlari heyecanla ve keyifle bekliyoruz uyanip yanimiza gelmeni . Optum kokladim , sardim sarmaladim seni . Sonra hafif bir uyku moduna girdik. Bana "anne , annee pijamama cis gelmesini istemiom " dedigini duydum . Hemen actim gozlerimi , elinde emzigin , masum masum bakiyorsun . Once optum sonra kucagima aldim seni . Banyoya gotururken "soguk oluyo sonra" dedin . Ustundekileri cikartip lazimligina oturttum . Cok azicik kacirmissin cisini , farkeder etmez de cisini tutup beni uyandirmissin . Kuzum benim . Aslinda benim hatam oldu bu . Dun aksam ilk defa sut icicem diye bir istekte bulundun ve yaklasik 200cc sutu icip yarim saat sonra uyudun . Gece yarisi ve sabah toplam 350cc de mama ictin . Uyumadan hemen once cisini yapmistin ama toplam 550cc sivi alinca sabah seni hemen tuvalete goturmem gerekirdi . Islanmana neden oldugum icin afedersin . Cisini yaptiktan sonra bir de dus aldirdim sana . Misler gibi oldun . Sonra yine optuk kokladik babanla seni .

18 Şubat 2009 Çarşamba

Sen cirkin konusuosun !

Bolu 'dan geldikten sonra sende hafif bir burun akintisi ve bogaz agrisi basladi. Bu sabah da babanin bogazinda agri var . Uyandigin zaman "yatak keyfi yapalim" diyerek yanimiza geliyorsun . Bu sabah uyandiginda da bizim odaya gelip babanin yanina yatmissin . Ve "Postaciyi anlat" diyerek babana istekte bulunmussun . Baban da "bak postaci geliyoor sealam veriyoor , herkes ona bakiyoor merak ediyor " diye soylemeye baslayinca senin cevabin "sen cirkin konusuosuun !" olmus . Baban kalinlasmis sesiyle soyledigi sarkiyi sana begendirememis ama sen babani cok guldurmussun :)

17 Şubat 2009 Salı

15 Şubat 2009 Pazar

Aksemsettin Konagi 'nda Kahvalti




Posted by Picasa

Bize de kikilak gelsiin

Atilla 'nin jipininkurtardik, yola devam dedik. Dag yolundan yukari dogru cikiyoruz , yolda kar var ve bir yerden itibaren cikamadik . Zincir takmamiz gerekiyor ; Sertac ve Baban isbasinda . Zincir takilirken sen "Bize de kikilak gelsiin" diyorsun . Zincir takildiktan sonra Atilla ile beraber son kontrolleri yaptiniz. Ama maalesef yolda cok zaman kaybettigimiz icin Sunnet Golu 'ne cikamadik .

Sen firsattan istifade edip kactin ve keci gibi tirmaniyorsun , tutabilene askolsun :)

Asagiyay indikten sonra Halan 'la minicik bi kardan adam yapip, Sertac 'la kartopu oynadiniz, karlara yattiniz. Cok eglendin .

Donus yolundayiz . Adapazari Kofteci Ismail 'deyiz. Sen de dekordasin . Kapidan giren cikan herkese ; merabaa :) diyorsun gulumseyerek :)

Posted by Picasa

Kahraman Kikilak

Atilla 'nin jipi camura saplandi ve cikamiyor. Atilla ve baban koye kurtarici cagirmak icin indiler. Atilla (Sertac) ve Sevim Neno arabada, halan , Suleyman eniste sen ve ben de disaridayiz. Hava soguk .

Sen jipin yanina gidip kurtarmakistiyorsun ama yerler yumusak ve camurlu , basinca camura batiyorsun . Baban ve Atilla bir kikilak 'la (traktorle) jipi kurtarmaya geldiler . Kikilak hayrani oldugun icin cok mutlusun kikilak 'in gelmesinden . Traktor jipikurtardiktan sonra hayranligin daha da artti .

Iste ; Kahraman Kikilak ve Sen :)

Atilla 'nin jipi kurtarildi . Durmak yok yola devam :) Sunnet Golu 'ne cikiyoruz.

Posted by Picasa

Kahraman Kikilak 2

kahraman kikilak 1

Goynuk Aksemsettin

Bolu Goynuk 'ten kareler ;

Sabah kahvaltisi


Merdivenler , vazgecilmez mekanin ;

Posted by Picasa

14 Şubat 2009 Cumartesi

Goynuk'te aksam eglencesi

Aksam oldu , yasgunleri kutlandi . Simdi eglenme vakti ve haydi halaya :)
Resimdekiler soldan saga ; Babanin kuzeni Bulent, Annesi Sukriye Yenge, Halan ve babanin kuzeni Naci .

Sukriye Yenge ve oglu Naci . Halay sonrasi dinleniyorlar .

Gitar esliginde koyu bir sohbet . Resimdekiler soldan saga ; organizasyonu yapan ve senin cok sevdigin Atilla , babaannen, Naci 'nin esi Zuleyha, Baban, Suleyman Eniste ve Halan :)

Gitar esliginde deriin bir Kemah sohbeti yapiliyor . Resimdekiler soldan saga ; Kemal (babanin kuzeni Bulent 'in arkadasi), Babanin kuzenleri Necdet ve Bulent , Bizim Yavuz Dayimiz senin Deden ve Atilla .

Posted by Picasa

Goynuk'te Aksam

Soldan saga ; Sukriye Yenge, Yavuz dede, Zuleyha , Necdet 'in esi Firdevs ve Necdet .

Soldan saga ; Kemal (Bulent 'in arkadasi) , Halan , Babaannen, Baban ve Sevim Nenon .

Soldan saga ; Bulent , cok guzel ve keyifle sarkilar , turkuler soyluyor . Kemal Bulent 'in arkadasi , Bulent 'e Gitariyle eslik ediyor . Halan , Babaannen ve Baban .

Soldan saga ; Bulent 'in esi Aysegul, Bulent 'in arkadasi xxxxxxxxxxxxxxxx

Posted by Picasa

Goynuk 'te Yasgunu Kutlamasi

Yavuz Dede Besiktasli ve 71.yasini kutluyoruz . Resimdekiler oldan saga ; Baban , kuzeni Naci , kuzeni Sermin Abla (Naci 'nin ablasi), Yavuz deden ve bizim Sertc 'imiz senin Atilla 'n :) (Sertac 'a Atilla diyorsun )

Baban Fenerbahceli ve 46. yasini kutluyoruz .

Naci , Galatasarayli ve 51. yasini kutluyouz .

UC BUYUKLER :)

Saglikli , mutlu ve keyifli sohbetlerle dolu, en guzel yaslariniz olmasi dilegiyle "Happy Birthday" diyorum . Vee Tabii ki Atilla 'ya da boyle guzel bir organizasyon yaptigi , senin tum aile bireyleri ile tanismana vesile oldugu icin de tesekkur ediyorum .

Posted by Picasa

Kuzi cocuklari & lolipop party

Aksam yemegi oncesi buyukler alt katta sohbet ederken , siz cocuklar da merdivenlerden bir asagi bir yukari kosturdunuz. Sonra sen enust kattaki tum yastik ve minderleri toplayarak herzamanki gibi ustuste koyarak tir yaptin ve kimseye elletmedin ama tirina oturmalarina izin verdin . Lollypopla enerji depoluyorsunuz :)
Resimdekiler soldan saga; Kemal 'in kizi xxx, oglu xxxxxx, Sen, Aysegul ve Bulent 'in kizi Irem .

Irem ,sen ve lollypoplariniz :)

Ezgi 'nin kardesi Mithat Can (Necdet ve Firdevs 'in oglu) ve Irem 'in kardesi Eren (Bulent ve Aysegul 'un oglu)

Posted by Picasa

Aksemsettin kim

Hava soguk ve yagisli . Ama bizim cevre gezimiz devam ediyor . Arkada Goynuk evleri ve tepede Zafer Kulesi .

Cok guzelsiniz cook :)

Sol taraftaki guzel, babanin Ankara 'da yasayan Kuzeni Naci 'nin buyuk kizi Berfin. Sag taraftaki guzel de babanin Ankara 'daki diger kuzeni Necdet 'in kizi Ezgi .

Atilla yanimiza gelen uc kucuk cocuga , guzel anlatimiyla Aksemsettin 'in kim oldugunu anlatiyor . Hepimiz ilgiyle dinliyoruz .

Ozgur ansiklopedi Vikipedi 'den alinti ; ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C5%9Femsettin ) ;
Akşemsettin, (1389/1390 İskilip - 1459 Göynük) asıl adı ile Şeyh Mehmet Şemsettin Bin Hamza, 15. yüzyılın en büyük sufilerinden biri ve çok yönlü Türk Bilim adamıdır.1389 yılında çağımızda Samsun'a bağlı olan Kavak ilçesinde doğmuştur. Daha sonra babası ile Şam’a gitmiş ve oradan 7 yaşında dönmüşlerdir. Haci Bayram Veli’nin müridi ve Fatih Sultan Mehmet’in hocalarındandır. İstanbul'un manevi fatihi olarak da anılır. Saçının ve sakalının ak olması ve beyaz elbiseler giymesinden dolayı 'Akşeyh' veya 'Akşemseddin' adlarıyla meşhur olmuştur. Bazı el yazmalarında soyu, Ebu Bekir'e kadar ulaşır. İskilip'te çocuklarından Nurulhuda'nın türbesi ile diğer yakınlarının mezarları vardır. Evlik köyünde yer alan tek bir çivi çakılmadan yapılan camiiyi onun yaptırdığı yazılıdır.Ünlü İslam büyüğü Akşemsettin, küçük yaşlardan itibaren bilime ve sanata karşı ilgi duydu. Medrese öğrenimini zamanın büyük velisi Hacı Bayram-ı Veli hazretlerinin yanında tamamladıktan sonra seçkin bilginler arasında yerini aldı. Üstün zekası ve anlayışı, yılmak bilmeyen çalışma gücüyle kendini kitaplara adadı. Başta İslami bilimler olmak üzere tıp, astronomi, biyoloji ve matematikte zamanın ünlülerinden oldu. Uzun yıllar Osmanlı medreselerinde çalışarak yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Tıp alanında bulaşıcı hastalıklar üzerinde de önemli çalışmalar yaptı. Araştırmaları sonunda tıp ile ilgili Türkçe yazdığı Maddet-ül Hayat ve Arapça yazdığı Hall-i Müşkilât ve Risalet-ün Nuriye adlı Tasavvuf kitapları, bilinen ünlü eserleridir.Tıp ile ilgili Türkçe yazdığı Maddet-ül Hayat'ta geçen Hastalıkların insanlarda teker teker peyda olduğunu zann etmek yanlıştır.Hastalıklar insandan insana gözle görülmeyecek kadar küçük tohumlar vasıtasıyla geçer cümle ile ilk mikrop teorilerinden birini ortaya atmıştır. Tarihte mikroorganizmalardan bahseden ilk kişidir.Ve Mikrobiyolojinin babası sayılmaktadır.
Posted by Picasa