30 Aralık 2007 Pazar

Aralik 2007 Genel

Aralik notlari ;

Bu ayin ikinci haftasindan itibaren seni yatagina yatirdiktan sonra masal anlatmaya basladik . Uyurken bizim konusmamizi , birseyler anlatmamizi istiyorsun . Sustugumuz zaman basini yataktan kaldirip "iii , annii , ya da babaa" diyerek seslenip devam etmemizi istiyorsun . Ben de baban da boylece farkettik ki hergun anlatacak masal bilmiyoruz . Ya da bildigimiz masallarin sonunu unutmusuz . Biz de bu acigimizi en kisa zamanda tamamlamaliyiz .

Babana "Babbeeyy" diye sesleniyorsun :-)

Yine ikinci haftadan itibaren , yemegini kendin yemek istiyorsun . Biz de bir kase yogurt ve bir tatli kasigi veriyoruz . Genelde sol elini kullanarak yogurdunun tamamini kendin yiyorsun :-)

Ozellikle yemek yerken kasik ve catal demeye calisiyorsun .

Soyledigin yeni kelimeler ;

Ci (Ti diye ifade ettigin cay ci oldu)

cice (cicek)

catal ve kasik demeye calisiyorsun .

Yigit Ege ve Deniz

Yaman ve Ilknur 'un oglu Ege ile ilk defa tanistiniz . Ege cok sakin ve uyumlu bir cocuk. Yigit, sen ve Ege beraberce oynadiniz . Senin uykun geldigi icin pijamalarini giydirdik, emzigini verdik , bugunun hatirasi olarak Asli fotografinizi cekiyor . Fotograftan hemen sonra evimize donduk .

29 Aralık 2007 Cumartesi

Muz keyifle boyle yenir

Muzu cok severek yiyorsun ama ciddi bir kabizlik problemin oldugu icin muz yemeni cok istemiyoruz acikcasi . Yerken de boyle keyif aliyorsun .


28 Aralık 2007 Cuma

Ayse ve Tolga 'ya aksam gezmesi

Bu aksam Ayse ve Tolgalardayiz. Yemek yedik . Ustun kirlendi . Tolga 'nin tshirtunu giydin . Uyku satin geldi ama Tolga 'yla evi dagitmaya , biryerlere tirmanmaya devam :)
Sepetteki butun oyuncaklari ortaya dokup kikir kikir gulmeniz de cok keyifli :)
Biraz da dinlenin .
Simdi sira oyuncaklari firlatmaya geldi.

Sepette Meyve

Oynadiniz yoruldunuz . Gul , meyve dolu bir tabak getirdi . Sen meyveni sepette yemeyi tercih ettin . Bu siralarda sepet ve oyuncak kutusuna girmeye bayiliyorsun .

Oynadiniz yoruldunuz . Gul , meyve dolu bir tabak getirdi . Sen meyveni sepette yemeyi tercih ettin . Bu siralarda sepet ve oyuncak kutusuna girmeye bayiliyorsun .

Sabah mahmurlugu

Bu sabah oldukca gec uyandin . Uyandiktan sonra da salonda mahmur mahmur dolasiyordun . Elindeki ayicigi fotograf cekerken ben verdim . Aslinda yumusak ve pelus oyuncaklara hic ilgi gostermiyorsun .

Zeytin Gozlum


27 Aralık 2007 Perşembe

Akvaryum ve Balik


Eneslerdeyiz . Enes 'in babasi Semih 'in buyuk bir akvaryumu ve icinde de cok guzel ve cesitli baliklari var . Semih akvaryumun onunde babanla bana baliklarin cinslerini anlatiyordu sen de oturdugun koltukta baliklari izliyordun , birden BALIKK deyiverdin .

Ayse ve Tolga 'yla Eneslerdeyiz

Tolga ve Ayse ile beraber Eneslerdeyiz . Isik bize cay ve kek yapti. Enes sana cizgifilm izletmeye calisti ama hic ilgini cekmedi . Artik toplandik eve donuyoruz . Ama oyuna doyamadiniz , kapida kutu kutu pense oynuyorsunuz .


23 Aralık 2007 Pazar

Burun akintisi

Hafif bir burun akintisi basladi . Belli belirsiz de ates . Sanirim hasta oluyorsun .
Tugi dayin da gecirdigi kazada kalcasi kirildigi icin hastanede . Bugun yaninda ben kalacagim . Hafif bir sogukalginligi mi yoksa bademciklerinde baslayacak bir bakteri enfeksiyonu mu bilemedim , biraz da yaninda olamayacagim icin ve bayramda doktor bulamam korkusuyla International 'a goturduk seni .
Doktor antibiyotik ve sogukalgiinligi icin ilac verdi . Biraz da hastaneden enfeksiyon tasirsam diye korkup hemen aldik ilaclarini .

International / Nobetci cocuk doktoru Erkan A..
Hafif ates ve burun akintisi .
Largopen 200 ; 3*1 olcek
Katarin ; 3*1/2 olcek
Sterimar 4*2

Babbeey

Turgay dayi , kaza gecirdigi icin hastanede . Ben de yanina gidecegim . Once halana ugradik. Bu siralarda babana "babb beey babb beey" diye sesleniyorsun . Biraz uykun var ve babanin ustunde boyle yatiyor olman babana cok keyif veriyor .
Gokhan 'in odasina gittik uyuman icin . Odada bidolu poster ve resim var duvarlara asilmis . Sen herbirini tek tek inceledigin icin uykuya dalamiyorsun . Gozlerin uykuya yenik dusecek ama posterlere bakip ellemk istiyorsun . Ayagima koydugum bir yastiga yatirip 1-2 dakika cok yavasca salladim seni hemen uyudun. Boylece ilk kez ayagimda uyutmus oldum seni.

21 Aralık 2007 Cuma

Bayram Pidesi

Her bayram oldugu gibi, Medis bu bayramda da bize kiymali pide ziyafeti verdi . Ellerine saglik Mediscim . Artist Pinar da bizimleydi .



Bayramlasiyoruz

Cok guzel bir bayram geciriyoruz . Butun aile biraradayiz .Boyle guzel nice bayramlara .




Bayram Cocuklari

Bayram cocuklari Azra ve Deniz .


17 Aralık 2007 Pazartesi

En sevdigin besin; Yogurt

Yogurt yemeyi cok seviyorsun . Artik kendin yiyebildigin icin de daha bir keyifle yiyorsun . Yogurdu kasikla almayi basaramayica diger elinden yardim aliyorsun .



Bu resimlerde sag elinle yedigin goruluyorsa da sol elini sag elinden daha cok kullaniyorsun .

16 Aralık 2007 Pazar

Yemegini kendin yemek istiyorsun

16 Aralik
Artik yemegini tamamen kendin yemek istiyorsun . Benim uzattigim ici yemek dolu kasigi itiyor ve kasigi kendin almak icin mama sandalyenden kalkiyorsun .

15 Aralık 2007 Cumartesi

Ilk restaurant denemesi

Ilk defa bu aksam beraberce disarida birseyler yedik. Eve en yakin olan yer Yesilkoy Durumcu Baba . Yogurdu cok sevdigin icin sana comlek yogurdu siparis ettik. Kendin yemek istedigin icin eline bi tatli kasigi verdik . Biraz dokerek de olsa bir kase yogurdu bitirdin :-) . Boylece seni de alarak disarida yemege gitmenin keyifli oldugunu gorduk .
.


Ne olur kucagimizda biraz otursan

Biz kucagimizda oturmani, seni sarip sarmalamayi cok istiyoruz . Ancak sen kucakta oturmayi hic sevmiyorsun . Ancak uyandiktan sonraki ilk bes on dakika kucakta oturuyor ya da yanimizda yatiyorsun . Seni paylasmadigimiz icin de uykudan sonrasi keyfi icin babanla yaris halindeyiz .


13 Aralık 2007 Perşembe

Babanin montu

Bu siralarda , bizim montlarimizi , terliklerimizi ve ayakkabilarimizi giymeye bayiliyorsun . Cok egleniyorsun cook .

8 Aralık 2007 Cumartesi

Can 'in yasgunu

Bugun Can 'imizin 9.yasgunu . Can , basketbol oynamayi cok seviyor, okulunun basketbol takiminda . Yasgunu pastasi da basketbol sahasi seklinde ve uzerinde pota ve oyuncular var . Senin de cok ilgini cekti . Bugun Can 'imizin 9.yasgunu . Can , basketbol oynamayi cok seviyor, okulunun basketbol takiminda . Yasgunu pastasi da basketbol sahasi seklinde ve uzerinde pota ve oyuncular var . Senin de cok ilgini cekti . Medis , Medis 'in kucuk oglu Can' imiz ve annesi Semra ile beraber .
Can pastasini yerken , senin gozun kakaolu keke takildi .
Aklinda kalmasin , canin daha fazla cekmesin diye ince bir dilim kek yedirdik sana .

Pasta kesilip servis yapildi , tum davetliler tabaklarindaki pasta ve diger ikramlari yerken bizde seninle yerde oturmus arabalarla oynuyoruz. Senin bakislarinin bir noktaya kilitlendigini farkettim . Ben hizli bakislarla senin nereye kilitlendigini ararken sen avinin uzerine atlayan kedi cevikligiyle , 2 metre uzagindaki buyuk dayinin tabagindaki kakaolu keki kaptin ve kimseye kaptirmamak icin iki elinin parmaklariyla iterek keki agzina tiktin . Can 'imiza mutlu ve guzel bir yas dilerken senin de bu alerjilerden en kisa zamanda kurtulmani ve istedigin herseyi gonlunce yiyebilmeni diliyorum .








6 Aralık 2007 Perşembe

3 Aralık 2007 Pazartesi

Favori oyuncaklarin


En sevdigin elinden birkmadigin kitabini sayfalara ayirdin ve bize kamyonu anlatiyorsun . Her sayfadaki direksiyon , sofor , kurek gibi detaylari gosterip anlatmaktan ve anlattirmaktan cok keyif aliyorsun .

Kamyon kitabi anlatilip anlattirildiktan sonra ikinci favori oyuncaklarin aklina geliyor ...


Kepce - kasik -karistirici