1 Aralık 2005 Perşembe

23+2 "zarif bi hamilesiniz"

30.11.2005 (23+2)
Hizla kilo alip saglikla buyumeye tam gaz devam ettigin icin cok mutluyuz. bugun yarim kiloyu gecmis, 599 gram olmussun, yine yukarida belirttigim kaynaga gore 23.hafta sonunda 550 gram, 24.hafta sonunda 640 gram olman beklenirken 23+2 'de 599 gramsin . FL ; 42.2 mm. yani tahmini boyun 29.5 cm. Cevremdekiler her defasinda hala hamile gibi gorunmedigimi soyleyerek beni olumsuz etkilemis olmalilar ki, Herman 'a gelisim surecinin ve kendi seklimin normal olup olmadigini sordum. Herman 'da senin son derece saglikli oldugunu, olman gram ve kriterlere uydugunu , daha fazla kilo almamim sana faydasi olmadigini, senin icerde cok iyi beslendigini ve benim de zarif bir hamile oldugumu soyleyerek beni rahatlatti . bugun 58 kiloyum.

Kitaplara gore gecen haft ave bu haftaki gelisim bilgilerin soyle ;

22.hafta ;
Bebek bu dönemde gerçek bir insanın ufak bir modeli gibidir. Seslere hareketle yanıt verir ve güzel sesleri ayırt eder.Çocuğunuzla konuşabilir,hatta ona şarkılar söyleyebilirsiniz. Doğumdan sonra aynı seslerle bebeği daha kolay sakinleştirebilirsiniz.Göz kapakları oluşmuştur ve hareket ettirebilir. Beyinde gelişme bu haftadan itibaren biraz hızlanır. Bebek erkek ise testisler ilk gelişim yerleri olan karın içi bölgeden skrotuma inmeye başlar. Bu süreç 32 GH ‘ın sonuna doğru tamamlanır. Bu hafta sonunda boy 29 cm, ağırlık 470 gr’dır.

23.hafta ;
Bu haftada bebeğin vücudu giderek normale dönmektedir. Ancak baş vücuda göre hala nispeten biraz daha büyük orta kulak kemikleri de gelişimini tamamlar ve sesler bebeğin işitme merkezine iletilmeye başlanır.Yani bebeğinizin kulakları duymaya başlar.Vücut oranları ise daha çok yeni doğan bir bebeği andırmaktadır.Cilt hala kırışıktır,çünkü hızla kilo almaya devam edecektir.Lanugo kılları daha koyu bir renk alır.
Boy 31 cm, ağırlık 550 gr’dır.

Hiç yorum yok: