28 Aralık 2008 Pazar

2008 biterken ;

baban seni araba ile bir yere gotururken araba ile oynamak istiyorsun ; "baba hiin hiin tik tik yapa biliim ?" diyorsun . hiin hiin direksiyon tik tik da vites . tik tik tanimlamasi sana ozgu :) . Baban park edince olur diyor , sen de baban arabayi park edince , park ettik hiin hiin tik tik yapabiliim ? diyorsun .

D : Medis 'e "usandim ben , hadi asaaya dedeye gidelim "
M: Dede evde yok pazara gitmis
D: napicaz simdi ?

Soru cumlelerinde ya da izin cumlelerindeki mi? miyim yerie soyle cumleler kuruyorsun ;
yapabiliim ? alabiliim ?gidebiliim ? yiyebiliim ?

g" yerine y kullaniyorsun . asaaya , saksayan , mavi isiiyi yak ,

Iltifat ediyorsun , ust kat komsumuz Bilge Hanim 'i her gordugunde ; Saclarin cok guzel , ya da saclarini beyendim diyerek Bilge hanim 'i fethediyorsun.

Duygularini , sevinclerini "cok mutlu oldum , yasasin ! , cok sevindim gibi kelimelerle yerinde ifade ediyorsun .

halaa ,

beylikduzunden yesilyurt'a gelirken florya ayriminda baban "bak birazdan ucaklari gorucez" dedikten bir sure sonra ucaklari gordugunde "baba sen herseyi biliyosun " dedin . (ekim sonu)

tahtalarla yaptigin kuleler devrilince kizmiyorsun "yeniden yapalim" diyorsun

Mukerremin ve babanin arabasini taniyorsun . ayni model ve rengi gorunce hemen gosteriyorsun

coskuyla ellerini havaya kaldirarak feneer feneer diyorsun .

asker oldum , paat paat " diyorsun . eline aldigin sopa ya da cubukla

harc dokme oyunu hala en populer oyunun . evdeki iplerin , kurdelerin ucuna birseyler baglayip hoofin hoofin diyerek harca dokuyorsun . Bu oyuna bazen biz de dahil olup hoofi n hoofin dersek "sen yolcusun , yolcular hoofin demez" diyorsun

telefonun spiral seklindeki charger 'i ile arabana ve bisiklete benzin dolduruyorsun

yesilyurt 'a cok yaklasmisken sana "bak tren geciyor" dedim sen "o tramvay !" diye beni uyardin . sanirim tren yavasladigi icin onun tramvay oldugunu dusundun .

"vezik yaamur yaamiyo gunes de acti sokaya gidelim" gibi cumleler kuruyorsun .

sag ve sol kavramlarini , uzun-kisa, buyuk -kucuk, yakin uazak, yeni eski gibi zit kavramlari biliyorsun

rahatsizligini , hastaligini tarif ediyorsun . bogazim aciyoo beni doktora goturun , karnim aariyo tuvalete gidelim gibi cumlelerle anlatiyorsun

"al parayi bana cubuker (cubuk kraker) al" gibi isteklerde bulunuyorsun .

kaymak istedigini "kayalim " demek yerine "buraya kar doksunler kayak yapalim" gibi uzun cumleler kurarak anlatiyorsun .

aksamlari sana anlattigim , egitici masallari "bi daa anlat, bi daa anlat , abiyi anlat , " diyerek 3-5 kez daha anlattirdiktan sonra uykuya daliyorsun .

copculere ve op kamyanloarina olan hayranligin devam ediyor . Aksamlari cop kamyonunun sesini duyunca heyecan ve aceleyle cama kosuyoruz , seni camin onune cikartip , hemen panjurumuzu aciyoruz . Cop konteyneri kamyona bosaltirken , cop kamyonunun yanindaki gorevliler sana el sallayip opucuk gonderiyorlar , sen de bi daa gelin derken el salliyor sun .

geceleri 12-1 arasi ve sabaha karsi 06-07 arasi olmakuzere 2 kez 150cc ptamil junior ve uzerine su iciyorsun

emziginle uyumaa devam ediyorsun ancak, 2008 'in son iki ayinda , uyandiktan sinra emzigini yastigin altina koyuyorsun . Uyumaya gidecegin zaman da , "bakalim yastigin altinda ne var ? " y ada "yastiin altinda bisey var" diyerek gulumsuyor ve kosarak yatagina gidip heyecanla emzigini ariyorsun .

Konusurken ya da heyecanl birseyler anlatirken ellerini mimiklerine ekliyorsun . kollarini dirseklerinle gogsune yaslayip, ellerini bas parmagin ve isaret parmagin haric yumruk gibi kapatiyorsun . Konusurken de o basparmak ile isaret parmagini acip kapatiyorsun . Cok sekersin .

Yigit en sevdigin arkadasin . Beni Yigit 'e gotur , biraz oynayalim " diyorsun .

yeni kelime ; sunges - suzgeç

Hiç yorum yok: