28 Şubat 2009 Cumartesi

Subat 2009 Genel

Bu ayin en favorileri ; Tooreke ve Mondiki
Biz Tooreke 'nin tam olarak neye karsilik geldigini cozebilmis degiliz . "Tooreke" nin ne oldugunu ;
* Oyun oynarken , koltuklarin ustune dizdigin yastiklari gostererek "bu iisaat torekesi" diyerek
* 50*70 cm.lik beyaz kagit uzerine cizdigim uzay gemisinin adinin "Tooreke" oldugunu soyleyerek
* Babanin seni opup opup "Deniz sen neden bu kadar tatlisin" sorusuna "cunku Toorekem yok" cevabi vererek anlatmaya / tanimlamaya calisiyorsun .

Henuz Mondiki 'nin de ne anlama geldigini bilmiyoruz . Sen kamyon ya da tir yaptiktan sonra ustune cikip mondiki mandiki diyorsun . baban da seninle bu oyuna dahil olmak istiyor ve baban da mondiki mondiki diyor . Senin cevabin "babalar mandiki diyemez , sadece cocuklar mandiki diyebilir " oluyor . ?

Bu ayin en favori oyunu ;Cop Kamyonu , Tir ya da Vidanjor yapmak ; Bazen buyuk koltugun uzerine , bazen salondaki konsolun uzerine , bazen de yatagin uzerine evde ne kadar yastik , battaniye , yorgan , ortu varsa hepsini koyuyorsun . Agir olmalari sana engel olmuyor , zorlaya zorlaya iihlaya iihlaya kaldirip tasiyorsun .Bunlara ek olarak cekmecelerdeki tshirtler , kazaklar bazen de kendi sandalyen , tansiyon olcme aleti , minik sehpayi da koyuyorsun . ve aksam sen uyuyana kadar bozulmasi a da senin koydugun seylerden birinin alinmasi mumkun degil . Eger babanin ya da baskasinin uzerine yuklediysen bu yazdiklarimi , yuklenen kisi icin cok zor oluyor . Kipirdamak , kalkmak , yemek yemek hersey yasak senin tarafinsan .

Bu ay en istedigin sey ; arkadas . en ozledigin kisiler Muku ve Asli .

Havanin yagissiz oldugu gunlerde sahile gidip denize tas atiyor , parkta kosturup oynuyorsun . Havalar soguk ve yagisli oldugu zamanlarda da 1-2 saatlik yuruyus seni pek kesmiyor . "Ayseyle Tolga'ya gidip oynayalim , Yigit bize gelsin oynayalim , Enes 'lere gidip birazcik oynayip gelelim , asaadaki arkadasa gidelim " diyerek arkadasla oynamak istiyorsun . "Mukuyle Asliyi cok ozledim " , "Yigit 'i cok ozledim" diyerek ozlemini dile getiriyorsun .

Aksam arabayla eve donuyoruz . "bak ! bak balon var " diyerek yeni acilmis bir magazanin tanitim balonlarini gosterince "ben de renkli balonlar aldim , eve gidince veririm" dedim .

D: Hangisini sisirirsek sisirelim
H: Tamam kuzum hangisini istersen onu sisiririz
D: meselaa pembeyi sisirelim , eger pembe yoksa yesil de olabilir .

Hava karanlik , yolda araba ile giderken "Ondeki jip Atilla 'ninki gibi gozukuyo " dedin . Beylikduzu 'ne yaklasinca da "galiba Beylikduzu 'ne geldiik" .

Megerse , hala ,belki , olabilir , istersen , herhalde , galiba ve mesela 'yi cok dogru ve guzel cumlelerle kullaniyorsun .

"Bebalel (beraber), kipat (kitap), degal (kadar), kikilak (traktor), hopu (helikopter) " henuz dogru telaffuz etmedigin kelimeler .

Heyecanla "gel bak sana bisey gostericem ! " deyip elimizi tutuyor ve sonra da gosterecegin seye dogru hizli adimlarla ilerliyoruz . Ama bazen hicbisey gostermedigin de oluyor . "gel bak ! bisey gostericem" diyorsun , kosarak salona gidiyoruz ve etrafina saskin saskin acaba ne gostersem simdi bkislariyla bakiyorsun . Cok sekersin cook .

Tirmanmayi seviyorsun . Koltugun tepesine cikip atliyor ya da babaannenin evindeki kutuphaneye tirmaniyorsun.. "Annee beni burdan al , anne beni burdan alirsiin " diye seslendigini duyunca odaya geldim . Babaannenin dolabindaki cekmecelere basarak tirmanmissin ve askiya tutunmussun . Ama en ust cekmecede oldugun ve inerken tutunacak yerin olmadigi icin benden yardim istedin .


Bez bebek ve Adanali en cok izlemek istedigin diziler . bez bebek 'i izlemene izin veriyoruz ama Adanali ' da tabanca gibi zararli objeler oldugu icin izlemene izin vermiyoruz . Bez Bebek dizisinde Mehmet Usta 'nin canlandirdigi Joker karakterini cok seviyorsun .
http://www.youtube.com/watch?v=OHNDGgFTN-s&feature=related


En sevdigin reklam ; Sahan Gokbakar 'in Recep Ivedik karakteri ile olan Turkcell reklami . Bu reklami izlerken kikir kikir guluyorsun .
http://www.youtube.com/watch?v=EXuON9tBB5Y&playnext_from=PL&feature=PlayList&p=246BA2B3754FF875&playnext=1&index=4

"Ogrenmek istiom , anlatsanaa " bana encok soyledigin cumle bunlar . "Kamyon nasil yapiliyo , bana anlatsanaa , kepce nasil yapiliyo ? anlatsanaa , kaydirak sabun nasil yapiliyo onu anlat , elektrik nasil oluyo , ogrenmek istiyom " diyorsun . Sana her aksam , "kup seker nasil yapiliyor anlatayim mi , peynir nasil yapiliyor ogrenmek istiyor musun " 'la baslayan cumlelerimi simdi sen bana yoneltiyorsun . Anlattiklarimin hepsini dikkatle dinliyorsun . Bu ayin iki onemli konusu vardi ogrendigin ; hidroelektrik santralde elektrik elde edilip evlerimize gelmesi ve harita muhendislerinin haritalari nasil cizdigi .

Enteresan bi uyuma pozisyonun var ; Sirtustu yatip , sol ayagini yataga 90 derece olacak sekilde dizinden bukup, sag ayagini da sol dizinin uzerine koyuyor ve uykuya dalana kadar bu pozisyonda yatiyorsun . Bu arada sag elini karninin uzerinde tutup , sol elinle de emzigjnle oynuyor oluyorsun ve bana anlat , bi daa anlat diyorsun . Uykuya gectigin anda da arkani donup yan yatiyorsun . Eger bu pozisyonda baslamadiysan uyumaya , kendi etrafinda 360 derece donerek yine ayni pozisyone geliyorsun , birkac defa boyle pozisyon degistirir gibi dondukten sonra en son hareket yine arkani donup yan yatmak oluyor . Tum uykularin huzurlu olsun guzel olsun ogulcanim .

Kati el sabununa "kaydirak sabun" diyorsun . Bu sabunu eline ilk defa aldiginda , bak kayiyor elimizde demistim . o gunden beri kaydirak sabun senin icin . Tirnaklarini gecirmeye bayiliyorsun . Ellerini yikadiktan sonra , lavaboya elleyip "kirlendi bi daa yikayalim kaydirak sabunla" diyorsun .

14.02.09
Ilk soyledigin sarki MFO 'nun "Bu sabah Yagmur var Istanbul 'da" adli sarkisi . Baban soyluyor bu sarkiyi sana sen de ezberlemissin , Goynuk yolunda bize soylediginde cok hosumuza gitti .

Geceleri saat 12:30 ve sabah 06:30 'da 150cc 'lik Aptamil Junior mama ve uzerine de biraz su iciyorsun .

Bu ay Seven Seas Orange (Portakal aromali balik yagi surubu) icmeye basladin . (Icerigi ; 9,2 gr Saf Balık Yağı, 10 ml'de 828 mg EPA, 736 mg DHA, 4000 IU A vitamini, 400 IU D vitamini, 10 IU E vitamini, 347 kjoul (83 kcal) Kalori, Kiraz aromalı balık yağı. * 10 ml'de 4000IU A vitamini, 400 IU D vitamini, 3 IU E vitamini 252 mg EPA, 224 mg DHA, 35 mg C vitamini, 0,7 mg B6 vitamini, Portakallı saf balik yagi)

"Alabiliim , izin verirsiin " diyerek izin istiyor , Vezik gelmedii diyerek de Vezik neden gelmedi diye soruyorsun .

Istersen yanima oturabilirsin gibi istersenli cumleler , cok mutlu oldum , cok ozledim gibi duygularini ifade eden cumleler kuruyorsun .

Hiç yorum yok: