2 Aralık 2009 Çarşamba

Hiz

Bugun okuldaki ilk gunun . Aylardir dort gozle bekledigimiz okulun acildi nihayet . Ve bu sabah okuldaki ilk gunun olacak . Heyecanliyiz , hem de cok . Ama ;

D: Anne bogazim agriyo , bademciklerim sismis , baksana
ve arkasindan ;
D: Anne burnum akiyo

Kuzum ne keyifli ne keyifsiz . Ama bogazinin agrisi , belli belirsiz burun akintisi rahatsiz etmis belli . Okula gidicem diye heyecanli . Cantasini hazirladi . Saat 10.30 'da evden ciktik. Okul yuruyerek 8-10 dakika uzaklikta . Evin kapisinda karsi komsumuzla karsilastik , Alperen de ayni okula yazildi , ayni sinifa olacaksiniz . Beraberce arabyla okula gittik . Saat 10.45 Okuldayiz . Bugun ilk gun olacagi icin yarim gun onerdiler . Saat 12.30 Medis seni okuldan aldi . Annenin almamasini onerdiler , herzaman alacak kisinin almasi gerekiyormus . Tamam dedim , evde bekledim . Burnun akmaya baslamis . Yemek yerken zor yutuyorsun . doktorumuz Ugur abiyi aradim, bizi bekliyor . Saat 13.40 hastanede Ugur abinin odasindayiz .

Ugur abi : Burnunun sag tarafinda hafif sarimsi akinti var . Ates yok . Sag bademcikte biraz kizariklik var . Viral bir enfeksiyon gibi gorunuyor , ates olmamasi sinuziti dusunduruyor . Burnu acik tutarsak sinuzite cevirmeden kurtarabiliriz .

Recete ; Otrivine Pediatrik ; gunde iki defa iki fis + Benical Surup ; gunde 2 defa 1 olcek . Cumartesi ve Pazar 'a kadar gerileme olmaz ve burun akintisi sari yesil olursa Augmentin ES600 gunde iki defa .

Gunun ozeti ;
Saat 10:45 Okuldasin
Saat 12:30 Okuldan cikis
Saat 13:40 Doktordasin
Saat 15:00 Uyudun
Saat 18:00 Uyandin
Okul gec acildi . Ilk gun iki saatte bitti + 4 gun ara verdi . Hiza bak .
Iyilesir iyilesmez , haydi Deniz okula :)

Kucuk bir not ; Ugur bey Otrivine Pediatrik burun spreyini gunde iki defa iki fis seklnde kullanmamizi onerdi . Burnunu acik tutabilirsek sinuzite de meydan vermemis oluruz . Sanirim 1.5 yasindaydin, serum fizyoljik haricinde ilk defa bir burun damlasi damlatmistik ve senin dengen bozulmustu. Sarhos gibi olmustun , yururken hafif yalpalamaya baslayinca bir daha damlatmamistim burnuna . Bunu Ugur beye aktardigimda, yenide denememizi , boyle bir yan etki olmayacagini soyledi . Eve gelince farkettim ki , dengeni bozan Illiadin burun damlasiymis . Bugun 2 'ser fis yaptim burnuna . Gozlemleyebildigim bir sorun olmadi .

Hiç yorum yok: