10 Şubat 2011 Perşembe

Helyum Çekmiş Gibi

Babanla severek izlediğimiz bir program var. Beyaz(ıt) Öztürk 'ün Beyaz Show 'u .  Beyaz , programın bir bölümünde ince bir hortum getiriyor sahneye ve hortumu konuklarına uzatıp "hortumdan derin bir nefes çekmelerini" istiyor .  Konuklar önce biraz çekinseler de deriin bir nefes çekiyorlar  hortumdan . Sonra konuşmaya başladıklarında izleyenler kahkaha ile gülüyor . Çünkü gazı içine çekenin sesi çok inceliyor, incecik bir ses oluyor . Senin de sesin böyle işte. Helyum yutmuş gibi, incecik. Bazen komik oluyor . Kızdığın zaman yani. Kızgın bir surat ama ses yumuşacık ve incecik .
İçine helyum gazı kaçtı sanki . Sesin değişti . İncecik bir ses oldu. Sesindeki değişimin farkındasın, bu nedenle de pek konuşmak istemiyorsun. Özellikle ben ve baban dışında biri varsa yanımızda hiç konuşmuyorsun. El hareketleriyle anlatmaya, anlaşmaya çalışıyorsun . Ya da yanımıza gelip kulağımıza söylüyorsun .  
Çok şekersin çook . Ama bu ses değişikliği geçici kuzum. Bir süre sonra kendi ses tonun geri gelecek. Üzülmene , sıkılmana gerek yok .

Hiç yorum yok: