5 Ekim 2005 Çarşamba

15+ 1 ilk kilo ; ogrendigimiz ilk kilon ; 127gram

04.ekim 2005 15+1
bugunden itibaren boyunu olcemiyoruz. ogrendigimiz ilk kilon ; 127gram . Ben de 1 kilo daha alip 53 kilo olmusum . Yani ben de seninle beraber buyuyorum :-) . Kac kilo dogacaksin acaba? merakla bekliyoruz, ama acele etme daha cok var.
Internetten okudugum veriler soyle diyor; "Nomogramlar en geniş veritabanı olan Amerikan ve Kanadalı bebeklerden elde edilmiş verilerdir, bu yüzden özellikle 26. haftadan itibaren türk bebeklerde daha çok 10. persantile yakın değerleri ortalama olarak kabul etmek gerekebilir. " Kaynak: Williams Obstetrics 20th ed.; 1999 (Prentice Hall)
Bu bilgiye gore senin 15. hafta sonunda 74gram , 16. hafta sonunda da 110gram olman gerekiyor, yani suan icin verilerin uzerindesin , tombul bir bebek olacaksin sanirim .

Kitaplara gore gecen hafta ve bu haftaki gelisim bilgilerin ;

14.hafta ;
Bebeğin baş popo uzunluğu 8-10 cm , ağırlığı yaklaşık 25 gr 'dır.Kulaklar başın arkasından daha öne ve yanlara doğru gelir.Ense daha da uzar ve çene belirginleşir.Artık bebeğin bir parmak izi vardır.Dışarıdan yapılan uyarılara (rahime ultrason probu ile basınç yapıldığında) kıvrılıp doğrularak yer değiştirir. Bebeğiniz artık yutkunmakta ve çişini yapmaktadır.

15.hafta;
Bebeğiniz amniyotik sıvıdan içmeye başlamıştır. Ancak bu konuda deneyimli olmadığından, sık sık hıçkırır. Boyu yaklaşık 13 santime, kilosu 75 grama çıkmıştır. Gelişmekte olan bebeğin kafası üzerinde lanugo adı verilen ince ve ipeksi tüyler belirmeye başlar. Bu ilkel saçlar doğumda kaybolurlar.bebeğinizin parmağını emmeye başlamasıdır.
Bu dönemde bebeğin cildi oldukça incedir ve deri altında damarlar görülebilir.

Hiç yorum yok: