8 Temmuz 2006 Cumartesi

Deniz Arda bebek dünyaya geleli tam 14 hafta oldu!

Sayın Hasene Yilmaz

Deniz Arda bebek dünyaya geleli tam 14 hafta oldu!

Küçüğünüzün kendi sesiyle denemeler yapmaktan çok hoşlanmaya başladığını göreceksiniz. Sonunda kendine ait bir sözlük geliştirmiştir. “Ooo”, “aaa” gibi sesli harflerden oluşan sözcükler söyleyecektir ve sesi sadece ağzının şeklini değiştirerek kolayca değiştirebildiğini öğrenmiştir. Bu seslere ek olarak boğazından gelen sesler çıkarmaya başlayacak ve “agu”lar yapacaktır. Ağzıyla köpükler ve baloncuklar yapar gibi sesler çıkartmaktan ve oyun yapmaktan son derece keyif alacaktır.

Sizin desteğinizle ayakta durduğunda bacaklarının kendi ağırlığını taşıyabilecek kadar güçlendiğini hissedeceksiniz. Bebeklerin çoğu 6. aylarında desteksiz oturmaya başlayabilir.
Bebeğinizin zeka gelişimi için ne yapmamız gerektiğini bilmek zordur. Bebeğiniz yardıma ihtiyaç duyduğunda yaşanan olaylar bebeğinizin hafızasında şekillenmeye başlar. Bebeğiniz artık kafasında etki-tepki ilişkisini yavaş yavaş oturtmuştur. Örneğin yumruğunu ısırmak eşittir bakım almak gibi.
Bebeğinizin Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk felci, ve Menenjit hastalıklarına karşı 5’li karma aşısının yapılıp yapılmadığını aşı kartından kontrol ediniz. Yapılmadıysa zaman geçirmeden yapılmasını sağlayınız.

Hiç yorum yok: