1 Temmuz 2006 Cumartesi

Deniz Arda bebek dünyaya gözlerini açalı 13 hafta oldu!

Sayın Hasene Yilmaz

Deniz Arda bebek dünyaya gözlerini açalı 13 hafta oldu!

Bebeğinizi anne sütü ile besleyebildiğiniz için kendinizi kutlamalısınız. İlk birkaç hafta hem yeni doğum yaptığınız için iyileşme döneminin zorlukları ve süt verme çalışmaları, hem de yeni doğmuş bebeğinize en iyi bakımı verebilme çabaları ile geçirdiğiniz en zor dönemlerdi. Öyle gözükmektedir ki bebeğiniz her geçen gün göğsünüze daha fazla yapışıyor ve daha büyük mutlulukla anne sütünü almaya çalışıyor. Bebeğinizi anne sütü ile beslemenin hem sizin için hem de bebeğiniz için en iyi yöntem olduğunu unutmayın! Şu anda en zor kısmı arkanızda bırakmış durumdasınız. Hala bebeğinizi anne sütü ile beslemeye devam ederken artık yavaş yavaş ek gıdalara başlayabilirsiniz. Bebeğiniz diğer ilgi çekici olaylara yöneldikçe beslenmesi kesintiye uğrayabilir. Eğer bebeğiniz geceleri daha uzun sürelerle uyumaya başlarsa onun yanına uzanıp uzun uyuyabilmenin keyfini çıkartabilirsiniz. Bebeğinizi emzirememeye bağlı göğsünüzde tıkanıklık olursa sütünüzü sağıp bir şişede buzlukta sigorta olarak saklayın. Siz uyurken yedekte sütünüzün hazır olduğunu bilmek sizi rahatlatacaktır.

Bebeğiniz sizin sesinizi duyduğunda rahat ve huzurlu olacaktır. Sizin ona kitap okumanızdan çok hoşlanacaktır. Kısa hikayeler ve ritmik şiirler favorileridir. Hikayeyi anlaması için henüz çok küçük olmasına rağmen hiçbir zaman birlikte okuma zevkini paylaşmak için erken değildir.

Bebeğiniz her geçen gün daha büyüyor ve güçleniyor. Onun gelişimini fotoğraf çekerek, videoya kaydederek veya günlük tutarak izleyebilirsiniz.

Bebeğinizin Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk felci, ve Menenjit hastalıklarına karşı 5’li karma aşısının yapılıp yapılmadığını aşı kartından kontrol ediniz. Yapılmadıysa zaman geçirmeden yapılmasını sağlayınız.

Hiç yorum yok: