15 Temmuz 2006 Cumartesi

Deniz Arda bebek dünyaya geleli tam 15 hafta oldu!

Sayın Hasene Yilmaz

Deniz Arda bebek dünyaya geleli tam 15 hafta oldu!

Büyük şahsiyetler küçük paketlerde sunulurlar. Küçüğünüzün sevdiği oyuncağına nasıl uzandığını ve sevmediğine arkasını döndüğünü görebilirsiniz. Yani artık sevdiği ve sevmediği şeyleri ayırt edebildiğini göreceksiniz. Bebeğinizin bir oyuncağı eline almak için ilk birkaç hamlesinde bunu hemen başarmasını beklemeyin. Hala el ve göz kontağını geliştirme aşamasındadır. Dikkat! En sevdiği oyuncaklarını onun uzanıp alması için ondan biraz uzaklaştırdığınız zaman sizi protesto edebilir.

Bebeğinizin sevdiklerini veya sevmediklerini gösteren “büyük adam” özellikleri yanında aslında o minicik bir bebektir. İhtiyacı olduğunda kucağınızda dik tutarken hala başını desteklemeniz gerekebilir. Bebeğinizi oturur duruma getirirken veya özellikle yatağından kaldırırken boyun kaslarında hafif bir oynama hissedebilirsiniz.

Deniz Arda bu ayda favori oyuncaklarına ek olarak bir eli ile diğerini veya ayağını tutmaya çalışacaktır. Onu beslerken, temizliğini sağlarken veya gece uykusu için hazırlanırken kucağa alınıp içe sokulmaktan, yanına sokulunmasından yani sıcak ve yakın temastan son derece zevk alır.

Artık bebeğinizin uykularının düzene girmeye başladığını farkediyorsunuz. Hala geceleri uyanıp huysuzlandığı ya da beslenmek istediği zamanlar olması normaldir. Bebeğinizin geceyarısı uyandığını farkettiğinizde, eğer ağlamıyorsa bir süre kendi haline bırakın ve kendi kendine uykuya dalması için ona zaman verin. Eğer huysuzlaşırsa yanına gidip onu rahatlatmaya çalışın; gerekiyorsa besleyin ve altını değiştirin. Ancak bu anları bebek için bir oyun zamanı haline dönüştürmemeye dikkat edin, yoksa gece uyanmayı alışkanlık haline getirecektir.

Bebeğinizin Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk felci, ve Menenjit hastalıklarına karşı 5’li karma aşısının yapılıp yapılmadığını aşı kartından kontrol ediniz. Yapılmadıysa zaman geçirmeden yapılmasını sağlayınız.

Hiç yorum yok: