13 Şubat 2006 Pazartesi

Her Yerde Kar Var

Bugun evdeyim , cay yaptim kendime , kahvalti ediyorum simdi . Iki gece once baslayan kar yagisi nedeniyle yollar ve dolayisi ile de okullar kapandi. Buradaki (NJ) kar kalinligi 55cm ve isi sifirinaltinda . O nedenle dun pek ise giden olmadi . Ancak ana yollar acik . Dun herkes evinin onunu , kaldirimlarini ve garaj cikisini temizledi saatlerce, acaip hummali bir sekilde calistilar . E tabi cok tuhaf geldi bana bu durum . Zaten evinde oturacaksin , ise gitmeyeceksin, neden arabani ve cikacagi yolu temizleyesin, di mi? Oysaki Istanbul 'da ana arterler bile gunlerce kar altinda kalir , ulasim ciddi sekteye ugrar, kazalar cogalir . Ne okuluna , ne isine rahatca gidemezsin . Simdiye kadar okullarin , alisveris merkezlerini ya da apartman onlerini boyle hummali temizlendigini hic gormemis biri olarak tuhaf gelmesi de sasirtici degil.
Burada tuhaf birsey daha var. Daha onceki gelislerimizde de bakkal alisverisi icin gitiigimiz bir Turk mahallesi var, oradaki bakkallarda bidolu Turk markasi urunu (biskuvi, gazoz gibi) bulabiliyorduk. Bu defa durum iyice abarmis durumda. Pinar ayran, Ulker 'in herturlu cikolata ve biskuvisi, tomurcuk cay, salca, kisacasi bizim marketlerdeki tum marka ve urunler var, fiyatlar bizimkilerle ayni ya da biraz daha ucuz . Ama esas sasirdigim olay; bir dukkanin onunde yesil bir brandada yazan su cumle "Meshur Konyali Etli Etmek" . Koptugum andir .

Banu ile markete gidip bolca sebze ve meyve aliyoruz, elma yemeye ara vermedim . Disari cikarken cantama iki elma 1 sise su atiyorum, ayni sekilde devam yani. Aksamlari da Banu 'nun spesyal corbalari var :) . Icinde kabak, ispanak, havuc, kereviz, bulgur/ bugday, hatta keten tohumu ve bir iki malzemenin daha karistirilip pisirildigi corba / turlu arasi birsey ve oldukca besleyici .

Hiç yorum yok: