5 Ocak 2011 Çarşamba

Hayatın Gerçekleri

Bu sabah okula anne götürdüğüne göre bir ağlama konusu olmalı . Tamamm, buldu işte !  Konu başlığı "Neden benim bottarım seninki gibi bağcıklı diil ?"
Mutlu Melegim , büyüyüp bunları okuduğunda gülüyor olacağız . Ama şimdi içimi acıyıyorsun böyle ağlayarak .
Ama annen sabırlı , anlatıyor . Bazen duymazdan gelmeye calışıyor , duymazdan gelse işe yarar da susar mısın acaba ? diye düşünüyorum deniyorum ama yaramıyor . Apartmanın girişinde durdum , çömeldim, sana sarıldım , gözgözeyiz , anlatıyorum sakince sabırla tekrarlayarak . Tam o sırada bir erkek sesi ;
A: Deniz 'cim sen çok güzel bir çocuksun , neden ağlıyorsun ?
H: "Neden ağlıyor biliyor musunuz ? Çünkü annesiyle daha fazla zaman geçirmek, daha fazla oynamak istiyor. Çünkü Deniz daha oyun çocuğu . Doyamıyor . Annesi çalışmak zorunda . Evet ağlıyor çünkü rahatsız , çünkü Onu okula bırakıp işe gitmemi istemiyor . Başkaları için çalışmak neden çocuğumu yetiştirmemden , onunla birlikte olmamdan önemli olsun ki ? İşte buna cevap veremiyor . Çünkü çocuğum , başkalarının tükettigi annesinin son enerji kırıntısıyla ve başkalarından arta kalan zamanla yetinmek istemiyor" diyemedim . Diyebilseydim hüngür hüngür ağlardim . İlklerini kaçırdım, içime sindiremesem de alışır hale geldim . Ama arkamdan ağlamana alışamadım . Alışır hale gelmek de istemedim. Sen ağladıkça ben kendimi ya suçlu ya da eksik hissettim. Kapıda servisi bekletip daha çok sarıldım sana ,on onbeş dakika da olsa daha uzun kaldım yanında . Sen de şimdi ne zaman seni okula götürsem ya da ne zaman senden önce evden çıksam mutlaka bir bahane bulup  ağlayarak on - onbeş dakika uzatma alıyorsun . Sen sakinleşip , tamam demeden gidemiyorum ben . Giderken de mutedil dalgalı değil , çalkantılı , içimde kırgınlıkla , hayatın gerçeklerine öfkelenerek gidiyorum işe .

2 yorum:

Ece Ekincioğlu dedi ki...

günümüzde çalışan anne olmak nasıl oluyor, ne kadar güçlükler yaşanıyor anne açısından, içtenlikle döküvermişsiniz kelimelere. Gerçekçi ve etkileyici buldum yazıyı.

Dilerim yakında öfkeniz azalır hayatın gerçeklerine ve oğlunuzla dilediğinizce zamanınızı paylaşırsınız.

Shade and Love dedi ki...

Teşekkür ediyorum güzel dileğiniz için .
Kısa bir süre sonra son bulacak bu iş . Enerjimi ve zamanımı oğluma sunduğumda hayatın keyifli gerçeklerini de yaşayacağız .