17 Ekim 2009 Cumartesi

Sinuzit

Dun sabah kalkinca "Boyazim aariyo" demissin . Baban arayip ne ilac verecegimizi sordu . Aksamustu Medis aradi , atesi var , ne ilac verelim diye sordu . Aksam saat 20:30 'da atesin 38.8 'di bir olcek Ibufen verdim . Yatip dinlenmek istiyordun, kapi caldi , Yigit 'in sesini duyunca sevinerek kostun kapiya . Oynamak istedin . "Yoruldum , dinlenicem" dedin zaman zaman . Atesin dusunce de kosturmaya basladiniz saat 23:30 'a kadar .
Bu sabah uyanip yanimiza geldiginde bogazagrisi ve atese ek olarak burun akintisi eklenmisti . Ustelik de hafif sari ve koyu kivamli . Ilk defa burnun boyle akiyor . Hastaneyi arayip doktorumuz Ugur abiden saat 12 'ye randevu aldim . Ugur bey , bogaz kulturune gerek gormedi cunku probla yaptigi muayenede burnunda ozellikle de sag tarafinda koyu kivamli ve sari akintiyi tespit edince sinuzit oldugunu ve bogaz kulturunde birsey cikmasa dahi antibiotik kullanman gerekecegini soyledi . Kulaklarinda kizariklik olmadigini ama antibiotik ile tedaviye baslamis olmanin olasi bir kulak problemini de onlemis olacagini ekledi . Recetemizi yazdi;
Augmentin ES 600 . 12 saatte 1 , gunde iki kez , 10 gun ictikten sonra mutlaka kontrol etmek istedi . Sinuzitin onemli oldugunu ve bittigini gormekistedigini de ekledi .
Bu senin ilk Sinuzut 'in .

Hiç yorum yok: