3 Mayıs 2010 Pazartesi

Bi Gozum Goruyo

Dun sabah Evrim' e kahvaltiya gittik . Yumurta ve peynir disinda birsey yemedin . Siz Ayca 'yla oynarken biz de balkonda kahvaltimiza kaldigimiz yerden devam ettik . Hava cok guzeldi ,Evrim gol kenarina gitmeyi onerdi . Ilk sorum"kum var mi ?" oldu. Cunku kumla oynamayi cok seviyorsun , en buyuk kamyonunla kumda oynamak istedigini biliyorum. "Kum var" cevabi alinca tamam dedik, hazirlandik. Senin icin ,kepce, silindir, dozer , en buyuk damperli kamyon-ki boyunun yarisi kadar - ve en buyuk kuregin hazir . Benim icin , bir rulo tuvalet kagidi , bol miktarda anttibakteriyel islak mendil hazir . Cunku ben fena halde hastayim , sinuzitim . Dislerim bile agriyor, oksururken kaburgalarim aciyor . Haziriz, taksiyi cagirdik , bindik. Golkenari arabayla 15 dakika uzaklikta . Yolun yarisindayken , keyfin de yerindeyken , birdenbire kustun . Bir daha , bir daha . Cok fazla kustun . Ne oldu , neden kustun anlayamadim . Arabayi kenara cekip ,ustunu degistirdim hemen . Kisa bisure sonra keyfin eskisi gibi , su ictin 'midem bulaniyo' dedin , huzursuz oldum . Ama bi daha kusmadin . Saat 4 'e dogru eve gelirken yolda kucagimda uyudun , Ayca 'nin yataginda devam ettin uyumaya . Uyandiginda sag yanagindakileri sumuk zannettim once, sonra gozunden aktigini farkettim. Sag gozunun kenarinda birikmis yesil renkli capaklar akmis belli ki . Gozunun ici de kizarmis hafiften . Aksam oldugunda atesin vardi , 38.8 . Bir olcek Ibufen ile kontrol altinda .
Bu sabah saat 4 , bizim yataktasin . Atesin var , uyandik . Ates, 38.8 . Sag gozunun kirpikleri sari-yesil capak dolu . Yanagina da akmis , kurumus . Gozun sis , kirpiklerin yapistigi icin acilmiyor . Mahmur mahmur bakisla ;
D: Anne bi gozum goruyo
Kuzum benim nasil da olumlusun , bi gozum gormuyo degil, bi gozum goruyo dedin . Advil surup verdim ates icin. "Daha dabah olmadi , uyaninca temizleriz ,hadi biraz daha uyuyalim " dedim, uyuduk. Biz uyurken sabahin besinde baban ise gitti.
Saat 7 . Heyecanla, sevincle ;
D: Anne gunduz oldu :) . Hadi uyan .
Gozumu actim, mutlu bi cocuk bana tek gozuyle bakiyor . sag goz sismis , cevresi pespembe , uzeri sari yesil . Kuzum halinden sikayet etmiyor .
Ilik su ve pamukla islattim kirpiklerini, yavasca temizledim . Acildi kirpiklerin ama gozkapagin tamcilmiyor sisten .
D: Anne bisey batiyo sanki
H: Aciyor olmali . Simdi Sirri dedeni ararim, Sirri dedene mi gitmeliyiz goz doktoruna mi sorarim . Kahvaltidan sonra da gideriz doktora tamam mi ?
D: Anne Sirri dedeme gidelim, orda oyuncak var . Ugur abimin orda hic oyuncak yok. Sirri dedemin orasi market gibi .

Sirri dedeye gittik . Sanirimbu son gidisim olacak . Bizi bastansavdi resmen . SSK doktoru gibi uzaktan bi gozune bi bogazina bakti , 3 saniyede , elini bile uzatmadan, egilmeden . Gozu bekledigi e maildeydi, geldigini gorunce ciktisini aldi bizimle ilgilenmek yerine . Neden olur sorusuna cevap bile vermedi . Midesi bulaniyor ,dun de kusmustu dedim umursayip yorum bile yapmadi . Hemsiresi Emel hanima receteyi yazdirdi ; Gentagut damla, Augmentin BID . Antibiyotigi ne icin icecek ? Neden icecek aciklamadi bile . Bu da son olmustur , Carsamba kontrole gidince , sucicegi asisini yapacagini soylemisti ,asiyi da hastanede yaptiririz vebir daha da gitmeyiz Sirri beye.
Teshis ; Konjuktivit
Tedavi ; Genta Gut Antibiyotikli goz damlasi

H: Deniz bogazin agriyor mu oglum?
D:Agrimiyor anne
Burnunda akinti yok , ates yok,huzursuzluk yok ,oksuruk yok . O halde Augmentin 'i icmeyecegiz . Antibiyotige de gerek yok bence .

1 yorum:

Lapis lazuli dedi ki...

Gecmis olsun!

Bizim doktor nerdeyse hic antibiyotik yazmiyor o yuzden cok seviyorum! heLE gecenlerde benim dogal tedavilere merakimi bildiginden oksurugune bal da iyi gelir dedi :-) Ben zaten bogaz agrisi, oksuruk geldi mi basa bal, limonla baslarim adacayiyla devam ederim cocuklarda, oksurugun sesini begenmezsem ancak doktora...!

http://lapislazuli-dolunay.blogspot.com/2010/02/bizim-evdeki-dogal-tedaviler-dogal.html

Doktor cok onemli gercekten, umarim guvenebileceginiz ilgili bir doktor bulursunuz kisa zamanda.